Akmenės savivaldybėje pasitarimas skirtas gyventojų nusiskundimams

Naujienos: Savivalda , 2019-09-13 16:10
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės mero Vitalijaus Mitrofanovo iniciatyva surengtas pasitarimas gatvių apšvietimo ir vandentiekio vandens kokybės klausimais. Pasitarime dalyvavo mero pavaduotojas Tomas Martinaitis, Savivaldybės administracijos direktorė Aromeda Laucienė, direktorės pavaduotojas Artūras Pekauskas, darbuotojai, seniūnai, komunalinės ir vandentvarkos įmonių vadovai.

Susirinkimo dalyviai informuoti, kad nuo rugsėjo 1 dienos rajono gatvių apšvietimas buvo įjungiamas 20.40 val., šiuo metu – nuo 20.20 val. Įjungimo laikas maždaug kas dešimt dienų bus ankstinamas, atsižvelgiant į sutemų laiką. Tačiau jeigu pasitaiko apniukusių ar lietingų dienų, kai kurių gatvių gyventojai ar jomis keliaujantieji apšvietimo pageidautų ir ankstėliau.

Visai kas kita, kai gatvės panyra į tamsą dėl apšvietimo sistemos gedimų. Kol nesutvarkyta kompleksiškai visa rajono apšvietimo sistema - dažnai genda pavieniai šviestuvai, perdega apšvietimo lempos. Neretai šių gedimų neįstengiama pašalinti skubiai, todėl kyla gyventojų nepasitenkinimas. UAB Naujosios Akmenės komunalininkas direktoriaus pareigas laikinai einančio Gedo Rudausko paprašyta išsiaiškinti gyventojų skundus ir nedelsiant į juos reaguoti.

Dalis apšvietimo bėdų kyla ir dėl netobulų procedūrų viešuosiuose pirkimuose, įmonių, įsipareigojusių vykdyti statybos, montavimo ar kitus darbus kaltės. Antai Naujosios Akmenės vadinamojo rankinio turgelio apšvietimo įrengimas nenupirktas jau du kartus, pirkimas organizuojamas trečią sykį. Dėl trikdžių viešuosiuose pirkimuose Taikos gatvės apšvietimo galima tikėtis tik spalio mėnesio viduryje. V. Kudirkos gatvės apšvietimas nuo 22-ojo namo nepabaigiamas pritrūkus medžiagų... Ir visais atvejais tai – ne Savivaldybės kaltė.

Gyventojų priekaištai dėl rudo geriamojo vandens, tekančio iš čiaupų butuose, perduoti UAB „Akmenės vandenys“ direktoriui Arvydui Suodžiui. Direktorius informavo, jog drumzlės, rudys ir kiti nešvarumai vandentiekio vamzdžiais paplūsta juos tvarkant po avarijų, vykdant vadinamuosius nugeležinimo darbus, kai ugniagesiai gaisrų metu pasinaudoja hidrantais ir panašiais atvejais. Deja, numatyti, kada, kur ir kiek laiko tekės rudas vanduo dažniausiai neįmanoma. A. Suodis įpareigotas labiau informuoti gyventojus apie tikimybes, kada į jų butus gali atitekėti nešvaraus vandens.

Susirinkime aptarti ir kiti reikalai, vienas iš jų – komunalinių atliekų tvarkymas. Pastebėta, jog didelių gabaritų atliekos vėl ėmė atsirasti pamiškėse, prie kapinių, sodų bendrijų, nepaisant to, jog jas galima atvežti į Naujosios Akmenės surinkimo aikštelę, priduoti, kai jos surenkamos apvažiavimo būdu pagal iš anksto skelbiamus grafikus kitose seniūnijose. Nuspręsta su šiukšlėmis atsikratančiais bet kur ir bet kada gyventojais kovoti griežtai, pasitelkus vaizdo kameras, skiriant baudas. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksą už tvarkymosi ir švaros taisyklių pažeidimą pirmą kartą bauda skiriama iki 140 eurų dydžio, nusižengus pakartotinai – iki 600 eurų dydžio. Naujojoje Akmenėje pirmiausia vaizdo kameros bus statomos Statybininkų, Taikos gatvėse, Ventos seniūnijoje bus stebimos Eglesio, Purvių sodininkų bendrijos ir t.t. Akmeniškiams bus dar kartą įvairiais informavimo būdais primenama, kad senas padangas galima priduoti ten, kur perkamos ir montuojamos naujos padangos, jog žaliųjų atliekų nevalia pilti į bet kokius šiukšlių konteinerius ir kitos aplinkos tvarkymo ir švaros taisyklės.

Susirinkimo pabaigoje Savivaldybės meras V. Mitrofanovas ir Administracijos direktorė A.Laucienė seniūnų pareikalavo didesnės kontrolės ir atsakomybės visais apsvarstytais klausimais. Už gatvių apšvietimą, komunalinių atliekų surinkimą, apkritai tvarką seniūnijų teritorijose atsako seniūnai. Meras V. Mitrofanovas sakė esąs dėkingas gyventojams, kurie neabejingi blogybėms ir apie tai nenutyli. „Būtume dėkingi, jei apie pamatytas negeroves, pastebėtus šiukšlintojus, kelių gadintojus ir įvairius kitus neigiamus dalykus bei tai darančius žmones akmeniškiai pirmiausia praneštų seniūnams“, - sakė meras.

Parengė Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/pasitarimas-skirtas-gyventoju-nusiskundimams/826


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN