Akmenės rajono meras diskusijose kovėsi dėl regionų

Naujienos: Savivalda , 2019-09-10 21:28
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Trečią kartą Birštone įvyko diskusijų festivalis „Būtent!“. Tai atviras, nepolitinis, nemokamas renginys, kurio tikslas – skatinti šalyje diskusijų ir įsiklausymo kultūrą, toleranciją skirtingiems požiūriams, pilietinį įsitraukimą ir gerinti priimamų visuomenei svarbių sprendimų kokybę. Siekiama, kad festivalis taptų sutarimo, nuomonės formavimo, bendros valstybės vizijos kūrimo vieta, kuri suteiktų įkvėpimo realiems verslo ir politikos sprendimams.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas dalyvavo trijose diskusijose. Diskusijoje „Kam skambina varpai, o kam – žadintuvas? (Ar jaunas verslas prikels regionus?)“ pabrėžta, jog kalbėdami apie šalies ateitį, su nerimu sekame demografines prognozes, ypač – ekonominius bei socialinius netolygumus regionuose ir skambiname pavojaus varpais: periferinėse Lietuvos savivaldybėse sparčiausiai mažėja gyventojų skaičius ir sensta visuomenės, laisvos darbo vietos koncentruojasi didžiuosiuose šalies miestuose, o regionuose – didžiausia dalis darbo ieškančių asmenų. Versliam ir aktyviam jaunimui, pradedančiam verslą didžiuosiuose šalies miestuose, gauti pagalbą nėra sudėtinga. Tad renginyje ieškota atsakymų į klausimą, kaip pagelbėti jaunam verslui ir jauniems verslininkams regionuose?

Diskusijoje „Valstybės tarnyba: gėda ar prestižas?“ akcentuota, jog visuomenėje vis dar populiarus stereotipas, kad valstybės tarnyba gyvena praeitimi, nėra šiuolaikiška ir efektyvi. Visgi viešajame sektoriuje vykstantys teigiami pokyčiai – akivaizdūs. Itin svarbūs pokyčiai ir regioninėje politikoje. Per artimiausius 3 metus planuojamos naujos darbo vietos bent dešimtadalyje savivaldybių. Siekiama, kad kokybiškos viešosios paslaugos kiekvienam Lietuvos gyventojui būtų suteikiamos per 30 minučių. Lietuva jau įvertinta kaip viena iš pažangiausių Europoje pagal e. valdžios principų diegimą ir valstybės paslaugų skaitmenizavimą. Taigi, ilgai lauktos reformos įsibėgėja. Kokie iššūkiai dar laukia valstybės tarnybos? Su kokiomis problemomis susiduria mažesniųjų savivaldybių vadovai, darbuotojai kalbėjo ir Akmenės rajono savivaldybės meras V.Mitrofanovas.

Diskusijoje „Senas vilkas ar naujokas: kam savivaldoje sekasi geriau?“ 2019 m. kovą įvykę savivaldos rinkimai dalyje savivaldybių atnešė didelių pokyčių ir netikėtumų. 22-jose savivaldybėse už vairo sėdo nauji lyderiai, 13 savivaldybių perrinko buvusius merus, dirbančius šioje pozicijoje daugiau nei 10 metų. Kas geriau: tęstinumas ir ilgametis vadovas, ar naujokas? Su kokiomis kliūtimis susiduria nauji merai? Gal reikėtų riboti politikų kadencijas? Apie tai, kaip merams sekasi įgyvendinti savo pažadus ir kuo skiriasi jų darbai, diskutavo ilgamečiai ir šviežiai išrinkti merai. V.Mitrofanovas pasisakė prieš kadencijų įvedimą merams: tai jų neskatintų planuoti ir įgyvendinti ilgalaikių tikslų, gerinančių žmonių gyvenimą.

Parengė Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus|
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/meras-diskusijose-kovesi-del-regionu/810


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN