Sužydo laisvė Kuršėnuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-08-26 19:46
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Šių metų rugpjūčio 23 – ąją sukako lygiai 30 metų Baltijos keliui. Ši ypatinga diena paminėta ir Kuršėnų mieste. Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios, po kurių Ventos pakrantėje prie simboliškai kardelių žiedais išpuošto Rezistentų atminimo paminklo surengtas iškilmingas minėjimas. Su šia neeiline proga kraštiečius sveikino Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras ir LR Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė, mintimis, istorijos faktais ir atsiminimais dalijosi istorijos mokytojas Arvydas Ščipokas bei Šiaulių rajono savivaldybės tarybos narys Alfredas Jonuška. Baltijos kelias, tai laisvės ir nepriklausomybės simbolis, todėl minėjimo metu į dangų buvo paleista trisdešimt balandžių. Susirinkusieji taip pat galėjo pasiklausyti birbyne grojančio Alvaido Bernoto bei mišraus choro „Tremties varpai“ (vadovė Jovita Bražukienė) atliekamų kurinių, pasigrožėti Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos suorganizuota gyvų gėlių kompozicija.
Vakarop, įkvėpti vienybės ir laisvės jausmo, neabejingi savo šalies praeičiai ir ateičiai, Lauryno Ivinskio aikštėje rinkosi žmonės, kurie dalyvavo susikabinimo rankomis pilietinėje akcijoje „Laisvė mūsų delnuose“. Skambant legendinei dainai „Bunda jau Baltija“, vieningai susikibę rankomis, apjuosė visą aikštę.
Šventės pabaigoje, pabuvoję ypatingos sukakties minėjime, Kuršėnų miesto gyventojai ir svečiai mėgavosi šventiniu koncertu, kurį dovanojo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro muzikos grupė „Tykiai“ ir populiariosios muzikos atlikėjas Tadas Juodsnukis.

Vaiva Melvydaitė
Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN