Projekto „Aplankykite Ventą“ finalinis etapas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-08-14 09:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

2019 m. rugpjūčio 6 d. startavo Akmenės rajono savivaldybės administracijos bei dar 7 partnerių pagal 2014–2020 metų INTERREG V-A Latvija–Lietuva programą įgyvendinamo projekto „Aplankykite Ventą“ (angl. „Visit Venta“, LLI-293) finalinė kelionė Ventos upe. Projekto tikslas – pagerinti vandens turizmo infrastruktūrą Ventos upės pakrantėse ir didinti turistų apsistojimų skaičių projekto partnerių teritorijose: Saldaus, Kuržemės, Skrundos, Kuldygos, Mažeikių ir Akmenės. Ventos upė vingiuoja per visus šiuos regionus, todėl ji tapo pagrindiniu projekto „Aplankykite Ventą“ akcentu.

Rugpjūčio 6–9 dienomis finalinės kelionės organizatoriai ir dalyviai įveiks Ventos upės atkarpas baidarėmis skirtingais maršrutais. Bus aplankytos visos projekto partnerių teritorijos. Po kelionės baidarėmis laukia ir daugiau veiklų: refleksijos, dalijimasis istorijomis, skirtingų tautų bendravimas, senoviniai kraštų amatai, vakaronės.

Pirmoji projekto diena ir oficialus finalinės kelionės Ventos upe atidarymas vyko Lietuvoje, Papilės miestelyje. Sulaukėme Latvijos atstovų iš Kuržemės turizmo asociacijos ir Kuldygos miesto savivaldybės. Lietuvaičių tądien buvo šiek tiek daugiau: sulaukėme delegacijos iš Mažeikių rajono savivaldybės administracijos, Mažeikių turizmo klubo bei Turizmo ir verslo centro, didelę dalį dalyvių sudarė Ventos regioninio parko darbuotojai bei Akmenės rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, kurie kartu organizavo pirmąją finalinės kelionės Ventos upe dieną.

Dalyvauti šio projekto pirmosios dienos plaukime turėjo galimybę ir socialinio tinklo Facebook naudotojai. Burtų keliu buvo išrinkti 9 laimingieji, kuriems buvo suteikta galimybė nemokamai plaukti baidarėmis kartu su projekto dalyviais.

Pasibaigus oficialiai finalinės kelionės Ventos upe atidarymo ceremonijai, baidarės buvo nuleistos į upę ir kelionė Ventos upe prasidėjo. Kelionė vyko dviem etapais – pirmoji upės atkarpa siekė 6 kilometrus iki sustojimo Kalniškiuose. Projekto lėšomis įrengtoje poilsiavietėje projekto dalyviai maloniai šnekučiavosi, dalijosi įspūdžiais bei dalyvavo Ventos regioninio parko direkcijos vyriausiojo specialisto Andriaus Almanio organizuotoje klausimų apie Ventą ir Ventos upę viktorinoje.

Kelionės upe dalyvių nuotaikos ir nusiteikimo visiškai nesugadino nei trumpas vasariškas lietus, nei stipriai nusėdęs Ventos upės vanduo. Antrasis 8 kilometrų etapas buvo įveiktas greičiau nei per 4 valandas. Kiekvienas buvo stiprus ir atkaklus, sugebėjo įveikti kylančias problemas ir smagiai perplaukti pirmosios dienos maršrutą.

Šventinės dienos pabaiga nustebino visus dalyvius. Buvo surengta žolininkės edukacinė programa, šilta kava ir arbata, užkandžiai bei muzikinė grupė neleido sportininkams atsikvėpti ir kvietė į vakaro užsiėmimus. Visi dalyviai liko patenkinti ir nuoširdžiai kalbėjo apie tolesnius projekto „Aplankykite Ventą“ planus bei tarpinstitucinį bendradarbiavimą kitose veiklose.


Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
turizmo vadybininkas
Mindaugas Tolvaišas

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/projekto-aplankykite-venta-finalinis-etapas/709


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN