Akmeniškių pergalė nuotykių lenktynėse

Naujienos: Sportas , 2019-03-27 18:43
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Dešimtą kartą surengtose nuotykių lenktynėse aplink Rėkyvos ežerą netoli Šiaulių dalyvavo ir grupelė Akmenės rajono sportininkų. 14,5 kilometrų atstumą per 1 valandą 42 minutes nubėgęs Vytautas Ruškys iš Naujosios Akmenės laimėjo pirmąją vietą vyresnių kaip 60 metų sportininkų grupėje.

Vyrų 55 m. amžiaus grupėje Ventos gimnazijos mokytojas Vytautas Šiurkus ir jaunimo iki18 m. grupėje startavęs gimnazistas Gintaras Ginotis užėmė 5 vietas. Maždaug 3 kilometrai varžybų trasos buvo asfaltuota, o apie 11 kilometrų – tarp medžių vingiuojantys takeliai, pelkėta ir liulanti miško paklotė, vandens sklidini kanalai. Tad bėgikų kojos dažnai prasmegdavo iki kelių, niekam nebuvo įmanoma išlikti sausiems. Norintiems greičiau finišuoti svarbiausia buvo nepamesti iš akių ežero ir nenuklysti gilyn į pelkę. Lenktynės buvo ketvirtasis Lietuvos bėgimo taurės varžybų etapas iš turinčių įvykti 17. Susumavus keturių etapų rezultatus Vytautas Ruškys 60-65 metų bėgikų grupėje pakilo į antrąją vietą iš anksčiau užimamos ketvirtosios. Lenktynių trasą aplink Rekyvos ežerą sėkmingai įveikė Laimonas Skabeikis, startavęs vyrų dviratininkų elito grupėje. Šeši Ventos klubo „Liga“ žygeiviai dalyvavo pėsčiųjų žygyje aplink Rekyvos ežerą.



Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Zita Stanislauskienė

Nuotraukoje: Akmenės rajono atstovai, antras iš kairės V. Ruškys


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN