Tauragės bendruomenės pareigūnės socialinėje akcijoje „Savaitė be patyčių“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-03-28 18:37
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

2018 m. kovo 19-23 dienomis visoje Lietuvoje vyko socialinė akcija „Savaitė be patyčių“, kurios šūkis – „Patyčios bijo tavo nepritarimo“. Kaip ir kasmet Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Tauragės aps. VPK) bendruomenės pareigūnės aktyviai įsitraukė į šią gražią akciją organizuodamos mokyklose įvairius pramoginius – edukacinius renginius mokiniams.
Tauragės aps. VPK bendruomenės pareigūnės aptarnaujamos teritorijos ugdymo įstaigose vykdė įvairius užsiėmimus 1-10 klasių mokiniams bei Tauragės vaikų globos namų „Šaltinėlis“ auklėtiniams. Kiekvienai mokinių grupei buvo organizuojamos skirtingos veiklos: 1-4 klasių mokiniai buvo mokomi gražių žodžių, atsiprašyti, paprašyti; 5-8 klasių mokiniams buvo demonstruojamas visame pasaulyje garsaus lektoriaus ir motyvatoriaus Nick Vujicic video pranešimas apie patyčias, mokantis, kaip jų išvengti, kaip padėti aukai. Po peržiūros vyko diskusija. 9-10 klasių mokinai buvo įtraukti į vaidinimą, kurio metu turėjo perteikti, ką išgyvena skriaudėjas ir auka. Po paskaitų vaikams buvo įteikiamos apyrankės „Be patyčių“.
Tauragės aps. VPK Šilutės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė taip pat dalyvavo Usėnų pagrindinės mokyklos bibliotekoje vykusiame renginyje, skirtame smurto ir patyčių prevencijai. Pareigūnė supažindino vaikus su smurto rūšimis, paaiškino kaip atpažinti patyčias. Po to, bibliotekininkei padedant, vaikai sprendė testą „Įveik patyčias“, su pareigūne aptardami situacijas vaikai rinko teisingus testo atsakymus. Paskaitos gale vaikams buvo įteikti spalvinimui skirti piešiniai, kviečiantys draugauti, o ne tyčiotis. Šilutės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės prisijungė ir prie Šilutės Žibų pradinėje mokykloje vykusių renginių, skirtų patyčių prevencijai. Renginio metu pareigūnės mokiniams pristatė smurto ir patyčių sampratą, su mokiniais diskutavo, ar mokykloje yra patyčios ir kur reikėtų kreiptis patiriant patyčias, kaip užkirsti kelią patyčioms, kad mokykloje būtų saugu.
Taipogi ir Šilalės rajono policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje aplankytos ugdymo įstaigos, susitikta tiek su pradinių klasių, tiek su vyresniaisiais mokiniais. Kaip ir kitose mokyklose, diskutuota patyčių tema, spręstos „gyvenimiškos“ situacijos, susijusios minėta tema. Šilalės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė dalino mokiniams vaizdingus patarimus, ne tik apie tai, kaip tam tikrose situacijose reikėtų elgtis, kai tampi patyčių auka ar kai pastebi patyčias, bet ir apie saugumą internetiniuose tinklapiuose, apie „internetines“ patyčias.
Tauragės aps. VPK bendruomenės pareigūnai džiaugiasi, kad vaikai aktyviai prisijungė prie šios vykdomos socialinės akcijos ir dalyvavo užsiėmimuose bei diskusijoje. Džiugus ir akcijos rezultatas – pačių mokinių iškeltas siekis mažinti patyčias mokykloje ir kasdienybėje. O bendruomenės pareigūnės neapsiriboja vien šia vykdyta akcija, bet ir toliau planuoja vykdyti prevencinę priemonę „Be patyčių“.


Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Aušrinė Valantiejienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN