Už nuopelnus sporto srityje Garbės piliečio vardas suteiktas Gintarui Krapikui

Naujienos: Asmenybės , 2022-06-16 05:45
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Birželio 12-ąją Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje, minint Šv. Antano atlaidus, vyko Kretingos rajono Garbės piliečio vardo suteikimo, Kultūros ir meno premijos laureatų pagerbimo ceremonija.

Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius už nuopelnus Kretingos rajono bendruomenei sporto srityje, Kretingos rajono vardo garsinimą šalyje ir pasaulyje Garbės piliečio vardo apdovanojimą įteikė Lietuvos krepšinio žaidėjui ir treneriui Gintarui Krapikui.

Kretingos rajono Garbės piliečio vardas – aukščiausias įvertinimas, kuriuo gali būti apdovanoti kilniais poelgiais, iškiliais darbais bei pasiekimais savo gimtąjį kraštą garsinantys asmenys.
„Ši šventė tai proga padėkoti mūsų kraštiečiui, olimpiečiui, nusipelniusiam Lietuvos krepšinio treneriui ir ilgamečiam „Žalgirio“ komandos žaidėjui, o dabar jos treneriui asistentui Gintarui Krapikui. Matyt, kiekvienas gyvenime turime savo motyvaciją ir paaiškinimą, kaip siekti rezultatų, kodėl tai darome ir kas yra svarbiausia. Jūsų pasiekimas, Gintarai, yra Jūsų talento, darbštumo ir kantrybės įvertinimas, kuriuo didžiuojasi visa Lietuva, o labiausiai jūsų gimtasis miestas – Kretinga. Jūsų kovingumas, tikėjimas savimi ir pasiekimai stiprino, tebestiprina ir diegia mūsų tėvynę, įkvepia dėl jos stengtis ir ryžtis patiems drąsiausiems iššūkiams. Garbingas laimėjimas ir mokėjimas garbingai pralaimėti yra tai, kas sporte ir gyvenime yra svarbiausia. Linkiu ir toliau išlaikyti kovotojo dvasią visuose gyvenimo etapuose, aktyviai garsinti Lietuvą ir, žinoma, Kretingos vardą. Atrasti joje stiprybės šaltinį ir visada didžiuotis, kai sporto arenose skamba mūsų šalies himnas ir į viršų kyla valstybės trispalvė“, – įteikdamas garbingą apdovanojimą sakė Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius.

„Maždaug prieš porą mėnesių, lygiai toje pačioje vietoje kaip dabar stoviu, lygiai taip pat apsuptas artimųjų, su ašaromis akyse liūdėjau, kad praradau savo mylimą mamą. Praėjus dviem mėnesiams taip pat savo artimųjų rate, taip pat su ašaromis akyse, dalyvauju šiame renginyje, tik ašaros dabar yra ne liūdesio, o džiaugsmo. Esu labai sujaudintas ir nuoširdžiai dėkingas už šį garbingą apdovanojimą“, – sakė rajono Garbės pilietis Gintaras Krapikas.

Meras tądien pasveikino ir kultūros ir meno premijos laureatus: Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos vyresniąją bibliotekininkę Brigitą Barkauskaitę – už realizuojamus vertingus projektus; diakoną Bernardą Saulių Belicką OFM – už aktyvią ir reikšmingą kūrybinę ir kultūrinę veiklą; gidę Dianą Jomantaitę-Jonaitienę – už išskirtinę kultūrinę, švietėjišką veiklą; tautodailininką Alioyzą Pocių – už reikšmingą etninės kultūros ir paveldo puoselėjimą; Kretingos meno mokyklos šokių studiją „Ratilėlis“ – už išskirtinį scenos meno (šokio) puoselėjimą ir laimėjimus atlikėjų konkursuose.

„Įteikdamas šias paskirtas Kultūros ir meno premijas tariu nuoširdų ačiū jums už didelius darbus, ačiū už viską ką darote Kretingai, Lietuvai, už tai, kad garsinate Kretingos vardą ne tik šalyje, tačiau ir už jos ribų. Už tai, kad savo darbais kuriate gražesnę Kretingą. Jūsų dėka Kretinga tampa globaliai žinoma kaip kūrybiškas, turintis stiprų kultūrinį pamatą miestas. Sveikinu laureatus ir linkiu sėkmės kūrybinių ieškojimų kelyje“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius.

Šventines iškilmes vainikavo Klaipėdos brass kvinteto ir solistės Beatos Ignatavičiūtės koncertas.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN