Kuršėnuose atidaryta paroda laužanti stereotipus „Ypatingas grožis“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-09-17 18:18
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kultūros centre eksponuojama po Lietuvą ir užsienio šalis keliaujanti fotografijų paroda „Ypatingas grožis“, kurios modeliais tapo neįgalūs žmonės.
Šio socialinio projekto tikslas – pakviesti visuomenę į negalią pažiūrėti kitu kampu, o neįgaliesiems suteikti pasitikėjimo savimi, parodyti neįgaliųjų ir jų artimųjų emocijas ir grožį. Jautriose, emocionaliose ir paveikiose nuotraukose įamžinti įvairaus amžiaus ir įvairias negalias, pradedant lengvesnėmis, baigiant įtin sudėtingomis, turintys žmonės.
„Tai yra laiminga, džiaugsminga fotosesija, kuria norėjom parodyti, kad neįgalūs žmonės yra laimingi, gražūs, kad jie kažką veikia. Žiūrėdami į nuotraukas mes net nematome, kad šie žmonės turi negalią. Tai suprantame tik perskaitę aprašymą. Paroda nerodo nei išskirtinio skausmo, nei kažko šokiruojančio“, komentavo į Kuršėnus atvykusi viena iš parodos koordinatorių Giedrė Brazlauskaitė, kuri tikisi, kad paroda bus tarsi langas parodantis, jog mus supa labai įvairūs žmonės ir, kad nepaisant negalių mes visi esam lygūs.
Parodos atidarymo proga parodą pristatė ir parodos kuratorė Vidmantė Praustytė. Savo įžvalgomis susirinkusiems pasidalino Šiaulių rajono mero pavaduotojas Algis Mačiulis, Šiaulių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Ingrida Venciuvienė, Lietuvos respublikos seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės padėjėja Ada Grakauskienė, Kuršėnų miesto seniūno pavaduotoja Giedrė Karkalienė. Tarp modelių fotografijose yra ir kuršėniškė Aurelija Šemetienė. Tarp gausaus būrio fotografų yra ir kuršėniškio Sauliaus Barasos keletas fotografijų.
Visiems susirinkusiems į parodos atidarymą pasirodė kultūros centro Magijos teatro vadovė Nina Kundrotienė.
Viso projekte dalyvavę 80 fotografų įamžino 113 vaikų, jaunuolių, vyresnio amžiaus žmonių, kurie įsitraukė į šį projektą, tapo modeliais.


Parodos kuratorius Zenonas Gestautas
Foto Ingridos Venciuvienės


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN