Akvilės Poškutės paroda „Mano malkinė pati gražiausia“ Kuršėnuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-04-09 21:19
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

„Krūvos daiktų – malkų, obuolių, sukrautos ir paliktos ilsėtis. Grožiuosi tų daiktų spalva, ritmu, paviršiais, apčiuopiamumu. Jie ir aš, kaip iš V. V. Lansbergio „Obuolių pasakų“, laukiame savų pasaulių pabaigų ir naujų pradžių.
Fotokamera neleidžia man pagauti ir užfiksuoti uodžiamų kvapų, nenusakomo virpėjimo, išjudinančio pavasarinį orą juntamą saulėtais rytais.
Tai bandau išgauti aliejiniais dažais. Tapau daiktų kombinacijas, kasdienines ir atpažįstamas, kurios mane nubloškia į kitą pasaulį. Ten mes, vaikai, sulipę ant šieno, jį mindydavome ir trypdavome, su seneliu kraudavome malkas. Pavargdavome, būdavo sunku, bet ir velniškai malonu. Tai tie džiugūs laikai, kai nežinojau žodžių „kontekstas“ ir „diskursas“, - per parodos atidarymą kalbėjo Akvilė Poškutė.
Praėjusį šeštadienį talentinga jaunoji tapytoja Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro parodų salėje sukvietė ištikimiausius bičiulius į tapybos darbų „Mano malkinė pati gražiausia“ atidarymą. Jau ketvirtą dešimtmetį ŠRSKC rengiamose parodose pirmą kartą parodos atidaryme koncertavo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro šaunusis jaunimo choras „Melomanai“, vadovės Jovita Bražukienė ir Nerilė Bernotienė. Džiugu, kad tarp besidominančių menininkės kūryba ir puikiai žinomi veidai - LR Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės padėjėja – sekretorė Ada Grakauskienė, Kuršėnų meno mokyklos dailės mokytoja Dalia Jokubauskienė ir kiti.
Menininkės tapybos darbai nepalieka abejingų. Vieni juos giria, kiti kritikuoja. Niekas neabejoja, kad šiandieniniame kontekste Akvilė Poškutė yra išskirtinė menininkė. Esminis dalykas Akvilės tapyboje yra pats procesas. Gamtos formų, spalvų ir ritmų santykiai yra begaliniai. Kartu jie - organiškas būdas suvokti pasaulį ir bendrauti su juo.
Apžiūrėti parodą nemokamai galima iki gegužės 10 dienos darbo dienomis 10:00 – 15:00 val. ir visų renginių metu (dėl kito parodos lankymo laiko maloniai prašome kreiptis tel. (8-41) 50 80 50, (8-41) 59 50 08).
Parodos kuratorius Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro vyriausiasis režisierius Zenonas Gestautas
Foto akimirkos iš parodos atidarymo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro režisieriaus Petro Valskio


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN