Atnaujintas tiltas vėl sujungė Ventos miestą su Purvių kaimu

Naujienos: Savivalda , 2022-03-27 07:36
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Senasis tiltas, per Ventos upę vedęs į Purvių kaimą arba Purvių tiltas, kaip jį vadina vietiniai, kelerius metus buvo avarinės būklės. Tai pripažinta ir oficialiai – Savivaldybės Tarybos sprendimu.

Savivaldybei ėmusis tilto remonto, projektiniuose pasiūlymuose pirmiausia svarstyta dėl pačios tilto konstrukcijos. Vykstant diskusijai su projektuotojais, jie minėjo, kad kitos savivaldybės stato pėsčiųjų tiltus lyno pagrindu, dar kitaip vadinamus kabančiais pėsčiųjų tiltais. Jie vertinami dėl patvarumo, ilgaamžiškumo ir dėl mažesnių statybos kaštų. Kadangi Akmenės rajone turime tokio tipo tiltų, buvo nuspręsta pasirinkti būtent tokį tilto tipą.

Pagrindinės tilto nešančiosios konstrukcijos – du rėminiai pilonai po 4,20 m aukščio. Per pilonus permetami du 32 mm skersmens lynai. Tilto ilgis - 67,5 m. Einamosios dalies plotis 1,34 m, ji padaryta iš cinkuotų plieninių grotelių. Tilto vertikalių svyravimui slopinti įtempti du 20 mm storio stabilizuojantys lynai. Vėjo sukeliamam svyravimui slopinti panaudoti 12 mm storio vėjo lynai, kurie inkaruojami į keturis įrengtus gręžtinius pamatus.

Tikimasi, kad naujasis tiltas ilgai tarnaus pėstiesiems ir dviratininkams.


Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus parengta informacija
Karolio Driezo nuotraukos

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/atnaujintas-tiltas-vel-sujunge-ventos-miesta-su-purviu-kaimu/4139


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN