Akmeniškis - Europos čempionas

Naujienos: Sportas , 2017-11-13 20:15
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Praėjusį šeštadienį Kielce (Lenkija) mieste čempionu Europos kyokushin karate federacijos U16 ir U22 čempionate debiutavęs čempionu tapo Akmenės gimnazistas Gustas Šiurkus (kadetų (U16) amžiaus grupė, svorio kategorija iki 60 kg).

Pirmoje kovoje Gustas be kovos įveikė Bulgarijos atstovą Dijaną Hristovą (Diyan Hristov), kuriam dėl neleistinų varžovo iš Ukrainos veiksmų pirmoje kovoje medikai nebeleido tęsti varžybų. Pusfinalyje akmeniškis, įveikė šeimininkų kovotoją Antoni Sosnovskį (Antoni Sosnowski), kurį audringai palaikė tribūnos, tačiau lietuvio pranašumą įvertino visi penki teisėjai, skirdami pergalę jam. Finale Gustas įrodė savo pranašumą prieš Andrijų Rudkovskį (Andrii Rudkovskyj) iš Ukrainos. Beje, G.Šiurkus į čempionatą iškeliavo tik prieš savaitę nuėmęs gipsą nuo sulaužyto kairės kojos piršto.

Iš viso U16 ir U22- 314 dalyvių iš 22 valstybių. Lietuvių rinktinėje- 52 sportininkai, tai antra pagal dydi komanda po Lenkijos (58). U16 kategorijoje lietuvių rezultatai buvo aukščiausi- iškovota 10 medalių- 5 aukso, 3- sidabro ir 2 - bronzos.

Ramūnas Žimantas

Aido Šiurkaus foto.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN