Kraštiečių sambūris Kražiuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-09-01 07:23
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Rugpjūčio 18 dieną Kražiuose vyko Kraštiečių sambūris, kuris šiais metais skirtas miestelio 765 metų jubiliejui paminėti.
Šventė prasidėjo Šv. Mišiomis už visus krašto žmones Kražių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje. Po jų buvusių ir esamų kražiškių eisena pasuko link Mindaugo skverelio, kur įrengti miestelio jubiliejui skirti girnų laiptai. Vėliau šventė tęsėsi Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro aikštėje. Čia prisiminimais pasidalinti buvo kviečiami prie Kražių istorijos prisidėję žymiausi į gimtą kraštą sugrįžę žmonės: A. Budrius, V. Fokas, A. Aleksandravičius, A. Bagdonavičius, E. Skaudvilaitė, A. Miltenienė ir kt. Koncertavo Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro meno mėgėjų kolektyvai. Renginį „Sugrįžimai“ vedė Zita Kelmickaitė. Kultūros centro muziejuje pristatyta parengta medžiaga apie Kražių miestelio šimtmetį, Kražiuose veikiančias įstaigas, buvo vedamos nemokamos ekskursijos, veikė aktyvios pramogos ir kt. veiklos. Taip pat renginių metu Kelmės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai dalyvius supažindino su gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įranga bei technika. Kražiuose buvusių ir renginiuose dalyvavusių žmonių akimirkos įamžintos #Kražiaiaščiabuvau.
Už Kražių vardo garsinimą, Kražiuose esančio kultūros paveldo atkūrimą, rūpinimąsi miestelyje esančių pastatų atnaujinimu į Kražių bendruomenės Garbės knygą įrašytas Kelmės rajono savivaldybės meras Vaclovas Andrulis ir Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro direktorė, Kražių bendruomenės pirmininkė Lina Mikalajūnaitė. Seimo narys Juozas Rimkus Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio ženklu apdovanojo ilgametį Kražių mokyklos istorijos mokytoją, muziejininką, Atgimimo metų aktyvistą E. Dirmeikį. Taip pat Kelmės rajono savivaldybės mero padėkos raštais apdovanoti Kražių bendruomenės aktyvistai E. Dirmeikienė ir S. Bružas.
Kraštiečių sambūrio rėmėjai: Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerija ir Lietuvos kultūros taryba



Organizatorių informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN