Akmenės rajono vaikai svečiavosi Palangoje

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-08-20 10:36
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Praėjusį šeštadienį devyni vaikai iš Akmenės rajono, lydimi socialinių darbuotojų Elenos Bagdonavičienės ir Ingos Rakštienės, vyko į vieną iš gražiausių Lietuvos kurortų – Palangą, kur dalyvavo Palangos miesto savivaldybės organizuojamoje akcijoje „Pasveikink jūrą“.

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės socialinės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“ įkvėptos ir jau antrus metus rengiamos akcijos metu organizatoriai pakvietė visas šalies savivaldybes į Palangą atvežti vaikų, nė karto nemačiusius jūros, grupę, pasirūpino mažųjų nakvynės, maitinimo išlaidomis bei vaikams skirtomis pramogomis, kurių buvo išties daug.

Kartu su daugiau nei puse tūkstančio vaikų iš visos Lietuvos akmeniškiai šeštadienio rytą pasitiko prie Palangos universalaus sporto centro, kur, pasimokę žaismingų šokio judesių bei sudalyvavę piešinių, kuriuos patys vykdami į kelionę ir piešė, parodoje, lydimi Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus bei juos prižiūrinčių suaugusiųjų, dainuodami bei skanduodami „jūra Palanga“, kurorto gatvėmis patraukė link jūros.

Pirmoji didelė staigmena vaikų laukė Jūratės ir Kastyčio skvere – čia vaikus pasitiko šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ir visai netrukus mažieji pirmą kartą išvydo jūrą, į kurią pirmiausia pažvelgė nuo Palangos tilto. Pasigėrėjus nuostabiu vaizdu, organizatoriai vaikus pakvietė pasinerti į Baltijos bangas, o po šios atrakcijos dar laukė ir gausybė kitokių pramogų: vaikai paplūdimyje statė svajonių miestą, žaidė sportinius žaidimus, važinėjosi amerikietiškais automobiliais, lankė muziejus ir užsiėmė kitomis įdomiomis veiklomis.

Akcijoje „Pasveikink jūrą“ dalyvavusiems akmeniškiams ypač patiko apsilankymas Gintaro muziejuje, kur mažuosius itin sužavėjo vabzdžių inkliuzai. Palangos miesto savivaldybės surengtoje akcijoje pramogų buvo tiek daug, jog išbandyti jas visas vaikučiams tiesiog neužteko jėgų. Dėl to bendru sutarimu buvo nuspręsta į namus grįžti jau vėlyvą šeštadienio vakarą.

Palangoje praleista diena išvykoje dalyvavusiems vaikams, be abejo, taps vienu iš įsimintiniausių įvykių per šias vasaros atostogas, kadangi šeštadienį jie pirmą kartą pamatė jūrą. Vaikai ir jų tėveliai nuoširdžiai dėkoja visiems, padėjusiems išpildyti vieną iš jų svajonių.



Socialinė darbuotoja Elena Bagdonavičienė

šaltinis: http://akmene.lt/go.php/lit/Placiau-/12


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN