Akmenės bendruomenės kultūrinė pažintinė išvyka į Trakus

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-08-16 20:33
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kelionės padeda praplėsti akiratį, pabendrauti su žmonėmis. Didelė grupė Akmenės bendruomenės TAU klausytojų pagal Neformaliojo suaugusiųjų švietimo rėmimo programą ankstų liepos 27 dienos rytą išvyko į TRAKUS. Trakai garsūs lankytinomis vietomis.

Pažintis prasidėjo nuo Trakų pilies. Lydimi gidų, apžiūrėjome pilį, pagilinome turimas Lietuvos istorijos žinias. Po to laivu plaukiojome po Galvės ežerą, gėrėjomės gražiais gamtos vaizdais. Susipažinome su Trakų istoriniu, kultūriniu paveldu. Apžiūrėjome karaimų maldos namus – Kenesą, Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčią, kurią garsina Dievo Motinos Lietuvos Globėjos paveikslas. Vaikštinėjome Karaimų gatve, išlikusia iš ankstesnių laikų, kai buvo leista Trakuose apsigyventi karaimams. Skanavome karaimų nacionalinį patiekalą – įvairių rūšių kibinus. Apžiūrėjome Užutrakio dvaro sodybą. Gėrėjomės gražiai tvarkoma rūmų aplinka, skulptūromis, gėlynais.

Lankėmės netoli Trakų įsikūrusiame pirmajame Lietuvoje alpakų ūkyje. Susipažinome su jų auginimo ypatybėmis. Turėjome malonumą šiuos gražius gyvūnėlius pamaitinti morkytėmis iš savo rankų. Grįžome su gera nuotaika, puikiomis emocijomis, nors ir pavargę, bet laimingi.

Už turiningą išvyką esame dėkingi ekskursijos organizatorei Jovitai, Naujosios Akmenės autobusų parko autobuso vairuotojui Zigmui ir Akmenės rajono savivaldybei už neformaliojo suaugusiųjų švietimo rėmimą.



Akmenės bendruomenės TAU informacija http://akmene.lt/go.php/lit/Kulturine-pazintine-isvyka-i-trakus


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN