Akmenės rajono sportininkai sėkmingai startavo Vilniaus DanskeBank maratone

Naujienos: Sportas , 2017-09-14 00:50
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Rugsėjo 10 d. sporto klubo „Balansas“ nariai dalyvavo DanskeBank Vilniaus maratone. Išvyka ir dalyvių staro mokestis buvo finansuojamas Akmenės rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto veiklos projekto „Sporto plėtotė Akmenės rajone“. Bėgimo renginiai visame pasaulyje tampa vis populiaresni. Šiais metais Vilniaus maratone dalyvavo daugiau kaip 14,5tūkstančių dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir viso pasaulio.

Pirmasis maratonas (42,195 km) Vilniuje įvyko dar 1990 m. Vyko ne kasmet, su pertraukomis. 2001 m., kai Lietuvos lengvosios atletikos federacija surengė masinį bėgimą „MAXIMA taurė”, kuris tapo gražios miesto ir bėgimo šventės pirmtaku. Pirmojo tarptautinio Vilniaus maratono trasą įveikė daugiau kaip 200 bėgimo profesionalų ir mėgėjų iš 10 pasaulio šalių. Nuo 2006 m. renginio organizatoriai į renginio programą įtraukė pusės maratono bėgimo rungtį (21,098 km). Be šių dviejų ilgų distancijų dar buvo EUROCASH1 10 km bėgimas, „RIMI šeimos“ 4,2 km bėgimas, „Corny Moksleivių ir studentų bėgimas“ ir „#BEACTIVE vaikų bėgimas“.

Sporto klubo „Balansas“ nariai džiaugėsi galėdami dalyvauti tokiame masiniame renginyje. Bėgimo šventėje pamatė pačius greičiausius bėgikus bei garsius mūsų šalies žmones. „#BEACTIVE vaikų bėgime“, kur bėgimų startai buvo duodami pagal amžiaus grupes, jauniausi klubo nariai Rėjus Mačius (5 m.), Laimonas Normantas (5 m.) ir Rugilė Mačiūtė (7 m.) dalyvavo lydimi tėvelių. Mažieji bėgikai įveikė 200 m atkarpą ir buvo apdovanoti simboliniais varžybų medaliais. Taip pat šiame bėgime 9-12 m. amžiaus grupėje dalyvavo Emilija Grigaitė, Kasparas Kazlauskas ir Orestas Gaigalovič.

Kristina Normantienė, Lukas Normantas, Dovydas Normantas, Lukas Venskus, Modestas Žakys ir Mantas Mačius dalyvavo „RIMI šeimos“ 4,2 km bėgime. Visi įveikė 1 trasos ratą ir sėkmingai baigė distanciją. Visiems bėgimo dalyviams buvo įteikti išskirtiniai medaliai.Pasisėmę gerų emocijų ir įspūdžių klubo nariai pažadėjo reguliariai sportuoti ir ruoštis kitiems bėgimams.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN