Bronza ir sidabras

Naujienos: Sportas , 2018-11-22 18:51
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Neįtikėtina pergalių serija, įspūdingas nokautas ir sensacingai įveiktas daugkartinis Lietuvos čempionas – taip baigėsi keturias dienas Šilutėje vykęs 2018 m. Lietuvos suaugusiųjų bokso čempionatas.
Vyrų varžybos vyko aštuoniose svorio kategorijose, nes prieš Tokijo olimpines žaidynes, Tarptautinė bokso federacija (AIBA) sumažino svorio kategorijas nuo dešimties iki aštuonių. Moterys kovojo septyniose.
Akmenės rajonui šiame čempionate atstovavo trys Akmenės rajono sporto klubo AKMENINIS KUMŠTIS sportininkai: Kristina Normantienė (svorio kategorija iki 51 kg.), Kęstutis Stupuras (svorio kategorija iki 63 kg.) ir Marius Mišauskas (svorio kategorija virš 91 kg.).
Ketvirtfinalyje, varžovo iš Kauno pranašumą taškais, pripažinti turėjo Kęstutis Stupuras ir jam pirmasis vyrų čempionatas baigėsi be apdovanojimo.
Svorio kategorijoje virš 91 kg. kovojęs Marius Mišauskas pirmoje kovoje rezultatu 5:0 nugalėjo tituluotą boksininką iš Kauno. Kauniečio sportinėje karjeroje daugiau nei 100 kovų, Europos jaunių ir jaunimo priziniai laimėjimai, todėl Mariaus pergalė buvo itin saldi. Kovoje dėl patekimo į finalą mūsų kovotojas pirštines surėmė su paskutinių trijų metų Lietuvos bokso čempionu Mantu Valavičiumi. Pirmame raunde kaunietis buvo aktyvesnis, tačiau M. Mišauskas nuo antrojo raundo ėmė didinti tempą. Taktika pasiteisino ir Mariui atlikus efektingų smūgių seriją varžovui iš Kauno buvo skaičiuojamas nokdaunas. Trečiame raunde dominavo Marius, tačiau to nepakako ir rezultatu 4:1 pergalę teisėjai skyrė M. Valavičiui. Šilutės sporto salėje susirinkę žiūrovai šį teisėjų sprendimą palydėjo švilpimais. Finalinėje kovoje M. Valavičius užtikrintai tapo čempionu, todėl po pusfinalinės Mariaus kovos ne veltui daugelis sakė, kad naujaakmeniškio ir kauniečio kova buvo verta finalo. Marius Mišauskas tapo 2018 m. Lietuvos suaugusiųjų bokso čempionato bronzininku.
Šiame čempionate traukiant burtus sėkmė lydėjo sportininkę Kristiną Normantienę, kuri pateko į finalą, o finale taškais nusileido kovotojai iš Kauno. Kristinai buvo įteiktas sidabrinis apdovanojimas.
Sportininkus čempionatui ruošė Mantas Mačius.


Akmenės rajono sporto klubo AKMENINIS KUMŠTIS informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN