Šiauliuose - pažintiniai hipoterapijos uzsiėmimai

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-07-15 19:25
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

VšĮ „Dienos centras sutrikusio intelekto asmenims“ lankytojai ir darbuotojai įgyvendindami projektą „Sveikatos spindesys“, finansuojamą Šiaulių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos, nuo liepos 10 d. iki liepos 13 d. dalyvavo hipoterapijos užsiėmimuose. Hipoterapija arba gydomasis jojimas – tai gydymas ir ugdymas žirgais. Šie užsiėmimai teikia fizinį, psichologinį, socialinį ir edukacinį poveikį žmogaus organizmui. Jojimo užsiėmimo metu siekiama pedagoginio, psichologinio, reabilitacinio gerbūvio asmenims, kurie turi įvairių sutrikimų ar negalių, pavyzdžiui: emocijų ir elgesio, kalbos, motorikos, įgytų ir įgimtų sensorikos sutrikimų, laikysenos, cerebrinį paralyžių, autizmą, smegenų traumas, raumenų distrofiją.
Hipoterapijos užsiėmimus Kurtuvėnų regioninio parko žirgyne vedė Šiaulių universiteto Socialinės gerovės ir negalės studijų fakulteto Sveikatos studijų katedros lektorė kineziterapeutė Jurgita Rutkienė. Užsiėmimų metu projekto dalyviai sužinojo kaip žirgai parodo savo emocijas, bendrauja, turėjo galimybę jį paglostyti. Šiek tiek daugiau pažinus žirgus, visų laukė staigmena – jojimas. Užsėdimas ant žirgo ir jojimas – daugeliui paliko neišdildomus įspūdžius, nes tai darė pirmą kartą. Šypsenos ir geros emocijos, įspūdžių dalijimasis ir pasitikėjimas savimi lydėjo visų užsiėmimų metu. Grįžę Įstaigos lankytojai jautėsi atsipalaidavę, daugiau bendraujantys ir emociškai stabilesni.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN