Jomarkas Kuršėnuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-09-20 18:45
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Saulėtą šeštadienį, atnaujintoje Kuršėnų Lauryno Ivinskio aikštėje ir Ventos upės pakrantėje nuo pačio ryto kvepėjo šviežia duona, rūkyta žuvimi ir įvairiais gardumynais. Tautodailininkai ir prekybininkai kvietė pasigrožėti ir įsigyti jų dirbiniais. Seniūnijų ir bendruomenių kiemeliai kvietė į įvairias veiklas, sodininkai prekiavo vaismedžiais, ūkininkai – savo daržo gėrybėmis. Švietimo įstaigos džiugino gėlių kilimais, medžiotojai vaišino šiurpa, kariškiai koše.
Kuršėniškiai ir Kuršėnų miesto svečiai turėjo galimybę pamatyti Oro ginybos bataliono ginklų ir UAB „Baltik vairas“ dviračių parodas, pasigrožėti UAB „Autlit“ ir UAB „Sovli“ įspūdingais hibridiniais automobiliais.
Jau šeštą kartą Kuršėnuose vyko Rudens gėrybių mugė – Jomarkas.
Šiais metais Jomarko metu vyko ir Europos judumo savaitės atidarymas. Šia proga, daugiau nei 100 dviratininkų leidosi į 10 kilometrų dviračių žygį. Tiek mažieji dviratininkai tiek suaugusieji dalyvavo loterijoje, kurios metu galėjo laimėti rėmėjų įsteigtus prizus ir pagrindinį šventės rėmėjo UAB „Baltik vairas“ įsteigtą prizą – dviratį. Jį nugalėtoja padovanojo Kuršėnų sporto mokyklai.
Didžiulio žmonių susidomėjimo sulaukė Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnų parodomoji programa, kurios metu buvo pademonstruota, kaip užgesinti nedidelį gaisrą virtuvėje ir kaip užgesinti įsiplieskusią ugnį automobilio variklio skyriuje. Aukščio mėgėjai, gelbėtojų bokšteliu galėjo pasikelti į 40 metrų aukštį.
Ventos upės pakrantėje vyko VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Šiaulių užkardos pareigūnų kinologų parodomoji programa, kurios metu buvo demonstruojama, kaip šuo aptinka narkotines medžiagas ir suranda pamestus daiktus.
Vienas svarbiausių šventės akcentų – tai tautodailininko Stanislovo Kovėros skulptūros „Kuršėnų puodžiams“ atidengimas J. Basanavičiaus gatvės amfiteatre. Iškilmingai, grojant Klaipėdos Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestrui, skulptūrą atidengė aštuntasis puodžių karalius Vydmantas Vertelis ir devintąja puodžių karalienė išrinkta Virgilija Silvestra Šufinskienė. Skulptūros autoriui Stanislovui Kovėrai už nuostabią dovaną Kuršėnams, dėkojo LR Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė, Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras, Kuršėnų miesto seniūnas Vytautas Gedmontas, Etninės kultūros ir tradicinių amatų centro direktorė Birutė Poškienė kartu su kultūrinių renginių ir parodų koordinatorė Ilona Motuzienė.
Klaipėdos Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestras koncertą tęsė L. Ivinskio aikštėje.
Su šventėje susirinkusiais sveikinosi LR Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė, Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras, Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėja Emilija Rimeikienė. Mero padėkas šventės dalyviams ir rėmėjams įteikė mero pavaduotojas Algis Mačiulis.
Po sveikinimų į dangų paleisti balandžiai. Šventės metu koncertavo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Drąsučių filialo liaudiškos muzikos kapela „Ringuva“. Šventė baigėsi pop muzikos atlikėjo Pauliaus Stalionio koncertu.
Justina Rutkauskienė
Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN