Telšiuose, prevencinė akcija - „Gyvenkime saugiai“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-01-30 17:16
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Pamirštas puodas ant viryklės, netvarkinga krosnis ar elektros instaliacijos gedimai gali sukelti gaisrą namuose. Kiekvieno namo savininko pareiga pačiam rūpintis savo turtu, ir geriausia tai daryti iš anksto, nes laikantis elementarių reikalavimų ir protingai elgiantis su ugnimi galima išvengti skaudžių nelaimių. Nors gyvenamųjų būstų gaisrinis stovis priklauso nuo savininkų požiūrio, ugniagesiai gelbėtojai lankydami gyventojus atkreips dėmesį į krosnių ir dūmtraukių būklę, matomus elektros instaliacijos gedimus, dūmų detektorių ir gesintuvų (ne) buvimą bei jų techninę būklę.
Šiemet nuo sausio iki gruodžio mėnesio Telšių mieste ir rajone Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai vykdys Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos inicijuotą akcija „Gyvenkime saugiai“. Jos metu siekiama aplankyti 1600 rajono gyventojų būstų.
Akcijos metu ugniagesiai su gyvenamųjų būstų savininkais aptars būsto gaisrinį stovį, atsakys į gyventojų klausimus, dalins gaisrinės saugos atmintines. Būsto savininkui neprieštaraujant, vizualiai apžiūrės šildymo įrenginius, elektros instaliacija ir prietaisais, bei patars dėl būsto gaisrinio stovio pagerinimo. Akcijos „Gyvenkime saugiai“ tikslas – mažinti gaisrų, kylančių gyvenamajame sektoriuje, skaičių, išvengti skaudžių nelaimių bei materialinių nuostolių gaisrų metu. Praėjusiais metais Telšių rajone gyvenamajame sektoriuje kilo 50 gaisrų.
Ne visi gyventojai į tokias akcijas reaguoja geranoriškai, ugniagesiams yra tekę susidurti ir su priešiška žmonių reakcija į tokius apsilankymus, todėl pareigūnai tikisi, kad gyventojai bus tolerantiški ir įsileis pareigūnus apžiūrėti patalpas. Norime nuraminti, radę netvarkingas krosnis ugniagesiai jūsų tikrai nebaus, tiesiog patars kaip tinkamai jas susitvarkyti, nes akcijoje vadovaujamasi 4P principu: pastebėti, paaiškinti, patarti, priminti.
Tačiau rūpestingi šeimininkai gali pasirūpinti, kad apie uždūmintą patalpą būtų pranešta garsiniu signalu. Saugiau jaustis leis autonominis dūmų detektorius. Telšių rajono savivaldybės dėka akcijos metu Telšių rajone esančiuose socialiniuose būstuose bus įrengta 220 autonominių dūmų detektorių.
Pastebėjus kilusį gaisrą privalote būti pasiruošę užkirsti kelią nelaimei ar bent minimaliai sumažinti galimybę patirti didelių nuostolių. Turėdami gesintuvą galėsite užgesinti ugnį pradinėje degimo stadijoje arba bent pristabdysite gaisro plitimą iki kol atvyks ugniagesiai.
Saugokime save ir kitus.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN