Telšių apskrityje, šių metų sezoninio gripo antrą savaitę registruotas vienas gripo atvejis

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-10-17 00:01
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Šių metų sezoninio gripo antrą savaitę Telšių apskrityje registruotas 1 gripo atvejis Telšių r. savivaldybėje, tačiau sergamumo rodiklis gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis Telšių apskrityje dar šiek tiek mažesnis -72,72 atvejai 10 tūkst. gyventojų per savaitę, nei pereitas savaites (kai buvo 80,84 ir 85,70). Mažiau 68 atvejais sirgusių ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis registruota Telšių r. savivaldybėje, o sergamumas ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis taip pat žemiausias lyginant su kitomis apskrities savivaldybėmis. Tačiau pastarąją 41 š. m. savaitę Telšių r. sav. dar registruoti 5 atvejai dermofitijų (odos grybeliai) ir 2 niežų atvejai, Laimo ligų -2, vėjaraupių -1, epideminio parotito (kiaulytės)-1, skarlatinos -1 atvejis, nuo gyvūnų apkandžiojimo nukentėjo 2 Telšių r. sav. gyventojai.
Skiepijimasis būtent tam gripo sezonui skirtomis vakcinomis yra pati veiksmingiausia gripo profilaktikos priemonė. Gripo vakcina rekomenduojama pasiskiepyti rudens-žiemos laikotarpiu, nes reikia
maždaug dviejų savaičių, kad žmogaus organizme susidarytų antikūniai kovai su gripo virusu, todėl specialistai primena, kad spalio mėnuo yra pats optimaliausias laikas pasiskiepyti, nes kasmet keičiantis gripo virusams, skiepytis reikia kasmet. Ypač rekomenduojama skiepytis 65 m. ir vyresniems asmenims; nėščiosioms; asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose; asmenims, sergantiems lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, sergantiems lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais; sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams.


Kontaktai žiniasklaidai
Rima Razguvienė
Tel. Nr. (8 444) 69 722
El. p. rima.razguviene@nvsc.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN