Kuršėnuose paminėta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-03-13 19:21
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kovo 11 – oji, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena, yra svarbi mūsų valstybei ir jos gyventojams – tai LAISVĖS diena. Todėl Kuršėnuose šios dienos minėjimo renginiai prasidėjo jau kovo 8 – ąją akcija „Trispalvė – skambanti jaunyste“. Kaip ir kasmet, kovo 11 – ąją, Kuršėnų Šv. Jono krikštytojo bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios už Tėvynę ir jos žmones. Po jų prie Vyčio paminklo vyko iškilmingas vėliavos pakėlimas giedant Tautišką Giesmę ir minėjimas, kurį organizavo Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazijos moksleiviai ir Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centras. Šios šventės proga visus susirinkusius sveikino Kuršėnų miesto mokyklų atstovai. Sveikinimo žodį taip pat tarė LR Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos padėjėja Ada Grakauskienė, kuri Rimos Baškienės vardu penkioms Kuršėnų miesto švietimo įstaigoms įteikė Kovo 11 – osios akto kopijas.

Pasibaigus minėjimui prie Vyčio paminklo visi išskubėjo į Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro parodų salę, kurioje buvo atidaryta Kuršėnų meno mokyklos dailės skyriaus auklėtinių kūrybos darbų paroda „Mes – žemaičiai“, o šventė tęsėsi Kuršėnų miesto ugdymo įstaigų šventiniu koncertu „Sudainuokime Lietuvą“.



Vaiva Melvydaitė
Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija https://kursenai.lt/2019/03/13/kursenuose-pamineta-lietuvos-nepriklausomybes-atkurimo-diena/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN