Plungiškės sėkmė Druskininkuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-01-12 16:52
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Sausio 6 – 7 dienomis Druskininkuose vyko vaikų greitųjų šachmatų turnyras „Aquapark Open”. Jame dalyvavo 138 jaunieji šachmatininkai iš Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Švedijos, Baltarusijos ir įvairių Lietuvos miestų. Plungės sporto ir rekreacijos centrui atstovavo du jaunieji žaidėjai: M.Valančiaus pradinės mokyklos antrokė Agota Kontrimaitė ir M.Valančiaus prad. mokyklos “Saulės” skyriaus pirmokas Karolis Kapickis.
Varžybos vyko keturiose amžiaus grupėse (iki 8 metų, iki 10 m., iki 12 m. ir iki 14 m.), šveicariška sistema, žaidžiant 9 ratus. A. Kontrimaitė žaidė amžiaus grupėje iki 10 metų. Turnyro startas Agotai sekėsi kiek sunkiau. Praėjus 5 ratams Agota teturėjo 1.5 taško, tačiau laimėjusi likusias 4 kovas Agota su 5.5 taško pakilo ant apdovanojamų pakylos ir džiaugėsi antrosios vietos apdovanojimais tarp mergaičių. Pažymėtina tai, jog šioje amžiaus grupėje ant pakylos iš lietuvių atstovių užlipo tik Agota. Kitos dvi prizinkės buvo lenkės.
Labai gerai aštuonmečių grupėje startavo Karolis Kapickis. Po 7 partijų jis turėjo 5 taškus ir rimtai kėsinosi į prizininkus, tačiau neišlaikęs turnyro įtampos galutinėje lentelėje Karolis liko aštuntas.

Plungės SRC inf.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN