Akmenės rajone, senyvo amžiaus gyventojams priminta apie telefoninius sukčius ir kaip jų išvengti

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-05-01 20:24
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Akmenės rajono policijos komisariato Bendruomenės pareigūnė Ramunė Vėlavičienė kartu su Akmenės r. sav. Kruopių seniūnijos socialine darbo organizatore A. Skiriuviene atliko prevenciją „Kaip išvengti telefoninių sukčių“.

Nors didžioji visuomenės dalis mano žinantys apie galimus sukčiavimo būdus, tačiau netikėti skambučiai neretai sutrikdo gyventojus, ypač senyvo amžiaus. Todėl siekiant priminti apie galimus sukčiavimo būdus ir padėti išvengti galimų nuostolių, Akmenės r., Kruopių seniūnijoje buvo aplankyti gyvenantys vieniši senyvo amžiaus asmenys.

Gyventojams buvo perteikiama informacija, kaip išvengti telefoninių sukčių bei paaiškinta, kad atsiliepus į nežinomo numerio ir asmens skambutį būtina kritiškai įvertinti, kas yra pasakojama, kaip pasakojama, kokie reikalavimai keliami. Pareigūnai gyventojams dar kartą akcentavo, kad nei policijos, nei bankų, nei kitų valstybinės įstaigų atstovai neturi teisės reikalauti asmeninių duomenų – banko sąskaitų numerių, PIN kodų, slaptažodžių. Todėl jei nepažįstamas asmuo praneša apie šeimos nariui nutikusią nelaimę ar pasakoja kitas išgalvotas istorijas, svarbu neskubėti daryti išvadų ir neperduoti savo asmeninių duomenų, kuriais būtų galima pasinaudoti.

Kilus įtarimui, kad patekote į sukčių pinkles, būtina nedelsiant apie tai pranešti policijai bendruoju pagalbos numeriu 112.

Telšių apskr. VPK Akmenės rajono policijos komisariato informacija http://akmene.lt/go.php/lit/Senyvo-amziaus-gyventojams-priminta-apie-telefoninius-sukcius-ir-kaip-ju-isvengti


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN