Skuodo r., Ylakių gimnazijos mokyniams rašyti žąsies plunksna smagu

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-09-24 20:19
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Dar pirmąją mokslo metų savaitę trečiokai su mokytoja N. Statkiene apsilankė Žemaitės memorialiniame muziejuje Plungės rajone. Apžiūrėję muziejų, dalyvavo įdomioje edukacijoje ,,Rašymas žąsies plunksna”.
Užsiėmimo vadovė Aušra Petrošienė vaikams papasakojo, kokios mokyklos buvo seniau, kokiomis priemonėmis naudojosi mokiniai, kaip buvo gaminamas rašalas. Labai nustebo sužinoję, kad tada vaikai mokyklose buvo net baudžiami. Susėdus už senoviškų suolų, buvo pasiūlytas užsiėmimas - rašyti žąsies plunksna. Neįprastas rašymas sudomino trečiokus, tačiau ne visiems lengvai sekėsi. Dažnai teko mirkyti plunksną į rašalą, nevienodai gulė ir raidės. Visi pripažino, kad žąsies plunksna rašyti buvo smagu! Savo ranka rašytas „kaligrafijas“ vaikai parsivežė namo ir panoro tokių rašymo priemonių įsigyti atminimui.
Juk ir mūsų laikais žąsies plunksna yra mokyto žmogaus ir kūrybos simbolis. https://www.ylakiai.skuodas.lm.lt/index.php/pradinis


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN