Alsėdžių seniūnijos šventėje pristatytas saugaus eismo projektas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-08-20 09:47
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Tradiciniu tapusį konkursą „Eismo saugumas bendruomenėse“ nuo 2010 metų organizuoja Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Plungės rajono Alsėdžių seniūnijos bendruomenė šiame konkurse dalyvauja labai aktyviai ir tai bendruomeniečiai pademonstravo vykusioje Plungės rajono Alsėdžių seniūnijos šventėje „AL SIEDU 2017“.

Po fiksuoto „AL SIEDU“ rekordo „Masiškiausias pakelėje sėdėjimas“, mašinų slalomo varžybų metu, Alsėdžių miestelio gyventojams ir svečiams pristatytas saugaus eismo projektas „Eismo saugumas bendruomenėse“. Kelyje svarbiausias yra žmogus, todėl turime pasirūpinti visų eismo dalyvių saugumu, taip pristatydamas projektą kalbėjo VĮ „Telšių regiono keliai“ atstovas. Dažniausios šiais metais Telšių regiono valstybinės reikšmės keliuose įvykusių įskaitinių eismo įvykių priežastys – vairuotojų neatsargumas, nedėmesingumas, saugaus greičio nesilaikymas, pėsčiųjų klaidos ir situacijos neįvertinimas pereinant kelią.

Skatinant pėsčiuosius ir dviratininkus laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų, buvo dalinamos liemenės su atšvaitinėmis juostomis. Pasirūpinta, kad šventės dalyviai galėtų išbandyti saugos diržų efektyvumo ir automobilio apsivertimo imitavimo įrenginius.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN