Skuodo r., Ylakių gimnazijos mokiniai lankėsi gyvūnų globos namuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-10-30 19:04
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Ylakių gimnazijos pradinukai neabejingi beglobiams gyvūnams. 1 ir 2a klasės mokinukai su mokytojomis G. Pečiuliene ir D. Kristutiene, paraginti jaunųjų gamtosaugininkų, spalio 24d. nuvyko į Mažeikių kačių prieglaudą ir nuvežė daugiau kaip 20 kg maisto. Prieglaudoje gyvena per 100 kačių, jaunų, mažyčių, ir senų... Vaikai buvo sujaudinti matydami baikščius, suluošintus, sergančius katinėlius. Ne vienam širdelę suspaudė klausantis istorijų, kaip žmonės atsikrato savo augintinių, kaip prižiūrėtojos vargsta juos gydydamos, globodamos. Vaikai garsiai mąstė, nuoširdžiai piktinosi tokiu žmonių elgesiu: "Argi taip galima?" "Kodėl taip elgiasi?", "Kaip jiems negaila savo draugų?", "Aš taip negalėčiau..." Atsirado vaikų, norinčių net priglausti katiną, jeigu tik tėveliai leistų. Grįždami namo antrokėliai prisiminė praeitais metais savo klasės projektą "Miau miau katinėlis", dar kartą pasidalijo įspūdžiais iš aplankyto Šiaulių Katinų muziejaus, dainavo daineles apie murklius, o drauge su pirmokais nuoširdžiai traukė dainą "Reikia draugą turėti..."
O 3a klasės mokiniai su mokytoja N. Statkiene apsilankė Klaipėdoje, beglobių gyvūnų viešojoje įstaigoje „Būk mano draugas“ ir paaukojo didžiulį maišą sauso maisto. Už tai savo skardžiais balsais jiems padėkojo keturkojai prieglaudos gyventojai. Mokiniai turėjo galimybę iš arčiau pabendrauti su kai kuriais šuniukais, kačiukais – paglostyti juos, pakalbinti.
Džiugu, kad mūsų gimnazijos mažieji mokinukai nelieka abejingi apleistų, kenčiančių gyvūnų skausmui. https://www.ylakiai.skuodas.lm.lt/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN