Ar mes norime, kad Naujoji Akmenė miestas būtų gražus ir tvarkingas?

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-09-05 22:27
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Pastebima, kad daugiabučių namų gyventojų sąmoningumas dėl komunalinių atliekų rūšiavimo vis dar nedidėja. Tvarkydamiesi gyventojai neretai baldais ir kitomis didžiosiomis atliekomis atsikrato tiesiog juos palikdami konteinerių aikštelėse. Viešosios tvarkos skyrius pažymi, kad atliekų palikimas konteinerių aikštelėse šalia daugiabučių, taip pat ir esančiose šalia kapinių, kitose viešose vietose yra neleistinas atliekų atsikratymo būdas.

Per pirmąjį šių metų pusmetį už Akmenės rajono savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus Viešosios tvarkos skyrius jau spėjo surašyti 29 administracinio nusižengimo protokolus. O per paskutiniąją rugpjūčio savaitę užfiksuoti net 3 Komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimai. Akmenės rajono gyventojams D. J, K. S ir V. P surašyti administracinių nusižengimų protokolai ir skirti įspėjimai.

Primename, kad į daugiabučių kiemuose esančius konteinerius galima sumesti buityje panaudotus ir išrūšiuotus stiklą, popierių ir plastmasę. Tačiau turint stambiagabaričių atliekų (statybinių atliekų, baldų, padangų ir pan.), jas reikia nuvežti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę, adresu: Respublikos g. 84, Naujoji Akmenė arba į atliekų priėmimo punktus adresais: Varveklių g. Akmenė, Miško g. Venta, Papilės g. 42b Papilė. Jose atliekos, atsižvelgiant į normas vienam gyventojui, priimamos nemokamai, tad kiekvienas sąmoningas Akmenės rajono savivaldybės gyventojas gali atliekų atsikratyti tinkamai. Taip pat stambiagabaritėmis atliekomis galima atsikratyti apvažiavimo būdu nustatytu grafiku, skelbiamu interneto svetainėje www.sratc.lt.

Primename, kad už didžiąsias ir statybines atliekas, paliktas prie mišrių komunalinių atliekų konteinerių ar kitose netinkamose vietose, žmogus gali būti baudžiamas įspėjimu arba bauda iki 600 eurų.

Didelis ačiū tariamas gyventojams, kurie noriai prisideda prie rajono tvarkos ir padeda išaiškinti taisyklių pažeidimus.

Viešosios tvarkos skyrius prašo gyventojus būti sąmoningus, gerbti savo miesto švarą ir grožį ir laikytis Komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimų, o pastebėjus jų nesilaikymo atvejus, pranešti Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui el. pašto adresais vyginta.balkauskaite@akmene.lt, info@akmene.lt arba telefonais (8 425) 59 705, (8 425) 57 133. Niekas nepasikeis, jei nesikeisime mes patys! Būk sąmoningas, laikykis Akmenės rajono savivaldybės komunalinių atliekų tvarkymo taisyklių ir neleisk kitiems jų pažeisti!

Akmenės rajono atliekų priėmimo punktai

Vyginta Balkauskaitė, Akmenės rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja http://akmene.lt/go.php/lit/Placiau-/35


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN