„Vilties paukštė 2021“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-09-09 16:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

Šiaulių raj. savivaldybės kultūros centre Kuršėnuose įvyko pirmasis „VILTIES PAUKŠTĖ 2021“ atrankinis koncertas. Kuriame dalyvavo kolektyvai iš Palangos , Mažeikių, Radviliškio, Kelmės, Šiaulių miesto, Pakruojo, Šiaulių rajono.

Komisijos sprendimu buvo išrinktas nugalėtojas – tai Pakruojo neįgaliųjų draugijos meno kolektyvas „ŠILADIS“ meno vadovas Egidijus Šlapikas. Komisijos narės: Hana Mockienė, Danutė Streckienė, Tatjana Kot.

Siekdama įtraukti neįgaliuosius į kultūrinę veiklą, puoselėjant Lietuvos regionų savitumą ir kultūros tradicijas, bei skatinti bendruomeniškumą, Lietuvos neįgaliųjų draugija organizuoja tęstinius neįgaliųjų meno mėgėjų kolektyvų konkursus „Vilties paukštė 2021“.

Ši neįgaliųjų muzikos kolektyvų šventė kasmet kviečia muzikos mylėtojus iš visų Lietuvos kampelių – joje aktyviai dalyvauja beveik visos LND asocijuotos narės. Rugsėjo-spalio mėnesiais renginio atrankos turai rengiami keturiuose Lietuvos miestuose. Šiemet atrankiniai koncertai vyks: Kazlų Rūdoje, Rokiškyje, Šiaulių raj ir Ukmergėje. Juose dalyvaus daugiau nei 60 meno kolektyvų. Džiaugiamės, kad šiemet Lietuvos neįgaliųjų draugijos organizuojamuose renginiuose dalyvaus ir kitos neįgaliųjų organizacijos, kurios su savo programa išbandys savo jėgas šiame konkurse.
„Vilties paukštė 2021“ atrankiniuose koncertuose kolektyvų pasirodymai turi atitikti temą, kurią bus galima atspindėti per vieną atliekamą kūrinį, jo metu naudojamus muzikos instrumentus, atlikėjų aprangą. 2021 m. tema – Lietuvos etnografiniai regionai (Aukštaitija, Dzūkija (Dainava), Mažoji Lietuva, Suvalkija (Sūduva) ir Žemaitija). Atrankiniuose turuose, vyksiančiuose skirtinguose Lietuvos miestuose, pagal iš anksto nustatytus ir patvirtintus vertinimo kompetentinga komisija vertins neįgaliųjų meno kolektyvų pasirodymus. Kiekviename atrankiniame koncerte 1 geriausiai pasirodęs kolektyvas turi galimybę dalyvauti baigiamajame projekto renginyje, finaliniame koncerte Anykščiuose.

Renginiais siekiama stiprinti meno mėgėjų kolektyvų meninį lygį, motyvuoti atlikėjus ir skatinti jų aktyvų dalyvavimą meninėje, kultūrinėje veikloje, puoselėjant savo krašto kultūrą bei tradicijas.
Renginius finansuoja: Neįgaliųjų reikalų departamentas ir Lietuvos kultūros taryba.


Saulė Vėjelienė
Lietuvos neįgaliųjų draugija
Projekto vykdytoja
Nuotraukos Petro Valskio


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN