Kretingos bibliotekoje - Kalėdinė studija

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-12-12 21:20
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Šv. Kalėdos – didžiausia metų šventė visame pasaulyje – tai gerumo, atlaidumo ir vienybės metas. Šis gruodis ypatingas – švęsime 100-mečio Kalėdas. Pirmąjį žiemos mėnesį Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka pasitinka kūrybinių užsiėmimų gausa, kurie kupini spalvų, kalėdinės nuotaikos, originalių idėjų ir minčių.
Norint namams suteikti kalėdinės šventinės dvasios ir jaukumo, kretingiškės moterys buvo kviečiamos į adventinio vainiko pynimo užsiėmimą. Šią dekoraciją moterys gamino iš natūralių medžiagų, kurias dekoravo įvairiais papuošimais.
Gruodžio pradžioje Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos Edukacijos centre startavo fotografavimo mokymai jaunimui, fotografavimo subtilybių mokė fotografavimo ir dizaino studijos KEMEL fotografai. Artėjant stebuklingoms šventėms mokymų dalyviai su fotografų pagalba savo žinias įtvirtins praktiškai, kalėdinės fotosesijos metu.
Šventinį gruodį vyko žvakių gamybos užsiėmimas. Jaunuoliai išmoko pasigaminti išskirtinę žvakę, kuri gali būti ne tik puiki dekoro detalė, bet ir nuostabi dovana artimiesiems ar draugams. Kiekviena pagaminta žvakė išsiskyrė nepakartojamais kvapais – dvelkė citrinų, levandų, kakavos bei kitais maloniais aromatais. Kalėdinei studijai įsibėgėjus, buvo organizuojamas šaukštelių dekoro užsiėmimas. Kūrybinių dirbtuvių dalyviai sužinojo, kas yra polimerinis molis ir kaip jis gali būti naudojamas šaukštelių dekoravimui. Kretingiškiai taip pat turėjo progą pasinerti į spalvų magiją ir sukurti išskirtinius vonios burbulus. Šio užsiėmimo metu pagal „vonios bombų“ receptą buvo gaminama originali ir naudinga rankų darbo dovana.
Gruodžio 13 ir 18 dienomis pakviesime kretingiškius į Kalėdinį puodelių puošybos užsiėmimą, o gruodžio 14 d. vyks tradicinis padėkos vakaras skaitytojams „Balto angelo belaukiant“. Prieš šv. Kalėdas, gruodžio 20 d., kūrybiškai pakuosime dovanas, dalinsimės gerumu ir šiluma, kuri aplanko iki ypatingų švenčių likus kelioms dienoms.
Per įvairias veiklas atsiskleidžia tikrasis Kalėdų džiaugsmas bei prasmė, tai priverčia stabtelti greitame gyvenimo tempe ir pajusti pasitenkinimą tuo, kas vyksta gyvenime būtent šią akimirką.

Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN