Aptarta saugumo situacija Telšių apskrities Varnių ir Viešvėnų seniūnijose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-01-31 17:13
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Sausio pradžioje Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėjus susitikimus su Telšių rajono seniūnijų atstovais, sausio 30-ąją apsilankė dar dviejų seniūnijų – Varnių ir Viešvėnų – seniūnai su seniūnaičiais. Susitikimų metu siekiama išgryninti saugumo didinimo galimybę kiekvienoje seniūnijoje ir identifikuoti opiausias gyvenviečių problemas bei rasti efektyvių jų sprendimo būdų.

Apie gyventojų saugumą ir viešosios tvarkos užtikrinimo klausimus bendraujant su Varnių seniūnijos seniūnu Rolandu Bružu ir šios seniūnijos seniūnaičiais, akcentuota, kad tam tikrose seniūnijos vietose turėtų būti atkreiptas dėmesys didinant eismo saugumą. Kaip saugumą didinanti galimybė įvardyta leistino važiavimo greičio kontrolė atitinkamuose kelio ruožuose, taip pat intensyvi kelių priežiūra, ypač žiemos metu.

Susitikimo metu pasidžiaugta efektyvia Varniuose įrengtų vaizdo stebėjimo kamerų nauda ir aptarta galimybė šio tinklo plėtrai bei modernizavimui. „Stebint vaizdą miesto erdvėje, sumažėjo viešosios tvarkos pažeidimų, chuliganizmo atvejų. Taip pat vaizdo stebėjimo kamerų pagalba yra galimybė atkurti įvykio seką, esant nusikalstamai veikai ar kitokio pobūdžio pažeidimui“, – apie vaizdo stebėjimo kamerų teikiamą naudą kalbėjo Varnių seniūnijos seniūnas.

Tęsiant pokalbį aktualiais Varnių seniūnijai klausimais, viena iš opių problemų įvardytas šiukšlinimas, ypač Varnių regioninio parko teritorijoje. Siekiant užkirsti tam kelią, ieškoma efektyvių būdų ir galimybių.

Susitikus su Viešvėnų seniūnijos seniūnu Petru Varneliu bei kartu atvykusia seniūnaite, aptarta situacija Viešvėnuose ir aplinkinėse gyvenvietėse. Nors didesnių problemų neįvardyta, kaip ir kitose seniūnijose, su kurių seniūnais diskutuota anksčiau, viena iš saugumą didinančių galimybių – vaizdo stebėjimo kamerų įrengimas.

Kaip susitikimo metu teigė Telšių apskr. VPK viršininkas Remigijus Rudminas, policijos tikslas – užtikrinti gyventojų saugumą ir teikti visokeriopą pagalbą bendruomenėms, įsiklausant į jų poreikius ir problemas.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN