Akmenės r., Papilėje, prevencinė paskaita apie prekybą žmonėmis

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-09-11 22:53
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

2017 m. rugpjūčio 29 d. Papilės miestelio bendruomenės patalpose vyko prevencinė paskaita „Prekyba žmonėmis“.

Paskaitoje dalyvavo paaugliai, gyvenantys Papilės ir Akmenės seniūnijose. Skaidres ir dokumentinį kino filmą rodė į svečius atvykę socialinis darbuotojas Linas Lileikis, dirbantis Akmenės mieste bei Telšių apskrities VPK Akmenės r. PK bendruomenės pareigūnė Ramunė Vėlavičienė. Paskaitos metu buvo pateikta išsami ir naudinga informaciją apie prekybos žmonėmis rūšis, pagalbos būdus ir atsargumo priemones. Vaikai susidomėję klausėsi, kaip jie galėtų atpažinti ir išvengti prekeivių žmonėmis bei jų išnaudojimo, kur galėtų kreiptis, jei reikalinga pagalba.

Ši paskaita suteikė vaikams daug naudingos ir aktualios informacijos, todėl džiaugiamės, kad ji įvyko.

Po paskaitos jaunimas išbandė jėgas žaisdami stalo tenisą, vaišinosi limonadu ir sausainiais. Tarpusavio bendravimas tęsėsi ir toliau. Vaikai ir jaunimas kartu su socialiniais darbuotojais nuvyko į Jurakalnio apžvalgos bokštą, kuris iškilęs virš medžių viršūnių į 15 metrų aukštį. Nuo jo atsiveria nuostabus vaizdas į išraiškingą Ventos upės slėnį, Papilės miestelį bei Papilės apylinkių lankytinus objektus.

Šilta ir saulėta vasaros diena, puiki nuotaika skatino vaikus kuo ilgiau pabūti kartu.



Akmenės rajono paramos šeimai centro Pagalbos šeimai padalinio socialiniai darbuotojai Dovilė Spaičienė ir Linas Lileikis http://akmene.lt/go.php/lit/Prevencine-paskaita-apie-prekyba-zmonemis


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN