Kretingos bibliotekoje - fondo „Švieskime vaikus“ knygų dovanojimo akcija

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-12-22 15:06
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

2017 m. gruodžio 12 d. Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje antrą kartą vyko labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ knygų dovanojimo akcija. Renginio metu buvo dovanojami geriausi 2016 m. vaikiškų knygų rinkiniai visoms 55 rajone esančioms įstaigoms, kuriose yra vaikiškų knygų bibliotekos. Iš viso padovanota 1000 knygų.
Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ direktorė Vaida Mandrijauskaitė, pristačiusi dovanojamas knygas išreiškė viltį, kad labdaros ir pramos fondas „Švieskime vaikus“ veiks dar mažiausiai 20 m. ir bibliotekos bei mokyklos turės didžiules lentynas fondo dovanotų išskirtinai lietuvių autorių parašytų knygų vaikams. „Visos bibliotekos ir mokyklos prisideda prie fondo „Švieskime vaikus“ misijos ir nutiesia kelią į skaitymą“ – kalbėjo fondo direktorė.
Knygų dovanojimo akcijos svečius pasveikino Kretingos rajono mero pavaduotoja Danutė Skruibienė, Salantų meno mokyklos atlikėjai ir jų vadovės Jakaterina Samulionienė ir Vilma Budrienė.
Šiais metais bibliotekų fondus, įstaigų bibliotekėles papildė Ilonos Ežerinytės „Šunojaus diena“, Eglės Baliutavičiūtės „Brolis, kurio nereikėjo“, Linos Darbutaitės-Kulikauskienės „Baltas dangus“, Rebekos Unos „Aš esu Tomas seklys“, Ignės Zarambaitės „Skudurinukė“, Giedrės Rakauskienės „Dramblys ir antis“, Mariaus Marcinkevičiaus „Voro koja“, Ramunės Savickytės „Adelės dienoraštis. Žiema“ bei Gintarės Adomaitytės „Debesėlis ieško vardo“.
Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ įkurtas 2013 metais. Jo steigėjai – muzikantas, prodiuseris ir aktorius Andrius Mamontovas bei Seimo narys Ramūnas Karbauskis. Fondo misija – aprūpinti Lietuvos bibliotekas, mokyklas, darželius, vaikų dienos centrus bei visas kitas kultūros, švietimo ir socialinių paslaugų įstaigas, dirbančias su vaikais, geriausiomis lietuvių autorių knygomis vaikams.

Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN