Kretingos bibliotekoje - jaunimo organizacijų diskusija „Įsitrauk!“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-01-25 21:33
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

2018 m. sausio 23 d. Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos erdvėje jaunimui „Savas kampas“ vyko diskusija „Įsitrauk“, po kurios pavadinimu slėpėsi struktūrinio dialogo procesas – tai prasmingas pokalbis tarp jaunų žmonių atsakant į klausimą – „Jaunimas Europoje: kas toliau?“.
Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LIJOT) narė, projekto „Įsitrauk“ koordinatorė Gerda Vaičiūnaitė aktyviam Kretingos jaunimui, susirinkusiam iš įvairių organizacijų, – Sniego gniūžtė, Kretingos rajono jaunimo nevyriausybinių organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“, Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) Lietuvos moksleivių sąjungos Kretingos mokinių savivaldų informavimo centras, Asociacija „Kretingos jaunimo teatras“, Vakarų (Jūros) šaulių 3-osios rinktinės 305-osios kuopos jaunieji šauliai – pristatė LIJOT misiją, viziją, vienijančias organizacijas, vykdomas iniciatyvas: „Misija Sibiras“, „Man ne dzin“, „Ačiū, Lietuva“ ir kt.
Gerda Vaičiūnaitė, norėdama išgirsti jaunimo nuomonę ir skatinti pilietinį įsitraukimą, kvietė jaunimą pasirinkti kortelę, kuri būtų atsakymas į klausimą – „Jaunimas Europoje: kas toliau?“. Vienoje kortelės pusėje buvo pavaizduota nuotrauka, o kitoje – žodis. LMS narys Salvijus Linnik pasirinkęs kortelę, kurioje pavaizduota dykuma ir pėdsakai, išsakė nuomonę, jog jaunimas yra svarbus ir tikrai paliks pėdsaką istorijoje. Kortelę, kurioje pavaizduota daug rankų, Kretingos jaunujų šaulių kuopos vado pavaduotoja Roberta Rekašiūtė komentavo: „Jaunimas yra lyderiai ir turi veikti kaip komanda, kuri žengia didelį žingsnį į ateitį“. Kretingiškiams buvo labai įdomi ir LIJOT narės nuomonė. Ji pasirinko kortelę, kurioje pavaizduotas žmogus, girdantis kitą žmogų Afrikoje. „Jaunimo požiūris ateityje bus platesnis ir, išėjus iš komforto zonos, – Lietuvos, bus svarbūs klausimai, susiję ne tik su Lietuva, Europos Sąjunga, bet ir kitomis šalimis“ – komentavo Gerda Vaičiūnaitė.
Įsibėgėjus diskusijai jaunimas susiskirstė į grupeles ir pasirinkę vieną iš temų – „Europos Sąjunga ir informacija apie ją“ – diskutavo, vėliau – pristatė idėjas, pateikė pliusus ir minusus. Šios diskusijos metu gimė idėja – prieš savivaldos rinkimus regionuose susiburti jaunimui ir nuspręsti, kuris kandidatas tinkamiausias ir galėtų atstovauti jaunų žmonių interesus.
Projektas „Įsitrauk“ siekia stiprinti jaunimo organizacijas, suteikiant jauniems žmonėms reikalingas žinias ir ugdant praktinius įgūdžius apie interesų atstovavimą, jaunimo politiką. Taip pat užtikrintų jaunų žmonių įsitraukimą į sprendimų priėmimo procesus, aktyvų regioninės jaunimo politikos įgyvendinimą ir struktūrinio dialogo tarp savivaldybės politikų ir jaunimo atstovų stiprinimą.

Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN