Kuršėnų jomarke pristatyti nauji autobusai

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-09-20 20:48
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kuršėnų jomarko metu kuršėniškiams buvo pristatyti Kuršėnų autobusų parko nauji autobusai „Iveco“. Gavus bankinį lizingą, trys nauji autobusai nupirkti konkurso keliu. Už juos bus atsiskaityta penkių metų laikotarpyje. Kuršėnų autobusų parko direktorius Vidmantas Šulčius pasidžiaugė naujomis transporto priemonėmis ir pažymėjo, jog per 26 Lietuvos Nepriklausomybės laikotarpio metus pirmą kartą nupirkti nauji autobusai.
Kuršėnų autobusų parko transporto amžius yra per trisdešimt metų. Autobusai yra seni, neekonomiški, neatitinka šių dienų reikalavimų. Žmonės dažnai skundėsi, kad tenka važiuoti dulkėtuose, surūdijuose, nesandariuose autobusuose, kurie beveik kasdien būdavo remontuojami.
„Kita medalio pusė yra ekonomiškumas. Senieji didieji autobusai sunaudoja 27 – 30 litrų kuro, mažesnieji – 18 litrų kuro šimtui kilometrų, o šie naujieji autobusai sunaudos 12 – 13 litrų dyzelino,“ – privalumus įvardijo autobusų parko direktorius Vidmantas Šulčius. Jis pridūrė, jog autobusai turi automatines pavarų dėžes, alkoblokus, oro kondicionavimo ir šildymo sistemas. Prie sėdimų vietų yra įmontuoti mobilių telefonų pakrovėjai, kelionės metu bus galima naudotis WiFi internetu. Autobusuose yra trisdešimt sėdimų ir penkios stovimos vietos, erdvi bagažinė.
Kuršėnų autobusų parkas šiuos naujus autobusus žada nukreipti į Kuršėnai – Šiauliai maršrutą.
Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras taip pat pasidžiaugė naujai pirkiniais – savivaldybės taryba kitais metais žada dalyvauti ekologinių transporto priemonių įsigyjimo programoje ir tam skirti lėšų. Tikimasi nupirkti dar tris naujus autobusus.
Meras patikino, kad Kuršėnų autobusų parkas įvairių švenčių, vykstančių Kuršėnuose metu, žada keleivius miesto teritorijoje vežti nemokamai.

Šiaulių rajono savivaldybės informacija
Z. Ripinskio nuotrauka


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN