Klaipėdą kaitino grupės „8 Kambarys“ koncertas: kartu dainuojanti minia ir vertimas į gestų kalbą

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2021-08-23 20:30
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Praėjusį šeštadienį Klaipėdos Elinge savo koncertą surengė viena žinomiausių šalies repo grupių – „8 Kambarys“. Pirmą kartą Lietuvoje į gestų kalbą verčiamo koncerto nepraleido daugybė grupės gerbėjų, tarp kurių ir klausos negalią turinčių. Turo „Kaitra“ metu aplankę Klaipėdą, atlikėjai džiaugėsi vienu įsimintiniausių šios vasaros vakarų.

„Klaipėda turi išskirtinę energiją, čia visada malonu grįžti ne tik koncertuoti, bet ir pailsėti. Elingo scena išsiskiria nuo kitų – tiek prišvartuoti, tiek iškelti į krantą laivai sustiprina Klaipėdos atmosferą. O šiais metais mūsų pasirodymas bus ypatingas ne tik naujais kūriniais bei dar labiau išdirbta programa, bet ir galimybe koncertu mėgautis klausos negalią turintiems asmenims. Bus gestų vertėjos, ir mums patiems labai įdomu pamatyti rezultatą“, – dar prieš koncertą pasakojo vaikinai.

Panašu, kad grupės „8 Kambarys“ vaikinų norai išsipildė su kaupu – šimtai kartu su atlikėjais jų dainas dainuojančių gerbėjų ir iki šiol neregėta idėja – koncerto vertimas į gestų kalbą.

Kartu su atlikėjais Deividu Alejūnu – Corsaliu ir Karoliu Talučiu – Talaz scenoje pasirodė ir svečias – reperis RPTLE. Koncerto metu skambėjo kūriniai „Kaitra“, „Kaip minimum“, „Nesibaigianti vasara“ ir daugelis kitų.

Versti koncertą į lietuvių gestų kalbą buvo patikėta Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacijos pirmininkei bei jos komandai. Tiesa, vienas iš vertėjų buvo pilnai kurčias, tad prie koncerto dirbanti komanda atkreipė dėmesį, kad negalios nėra priežastis neveiklumui, o priešingai – tai galimybės įsitraukti į įdomias veiklas.

Koncertas yra „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ dalis, o juo siekiama didinti kultūros paslaugų prieinamumą jaunimui su klausos negalia, skatinti jų kūrybiškumą bei gerinti sąlygas mažiau galimybių turinčių žmonių į(si)traukimui į kūrybinius procesus.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN