Pirmasis Šostkos atstovų vizitas

Naujienos: Savivalda , 2021-08-19 19:06
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Naujosios Akmenės miesto šventėje tarp gausybės svečių bei žiūrovų buvo ir Ukrainos Šostkos miesto oficiali delegacija. Tai vicemerė Marina Kharlamova ir Industrinio parko vadovė Anna Yefymenko. Abi viešnios Akmenės krašte, Lietuvoje ir Europos Sąjungoje viešėjo pirmąsyk. Pasistengta joms aprodyti ne tik išskirtiniausius šventės akcentus, bet ir bent dalelę rajono. Surengtos ekskursijos po Kamanų valstybinį gamtinį rezervatą, Ventos regioninį parką, Menčių karjerą ir neseniai sutvarkytą paplūdimį, aprodyta Naujoji Akmenė ir VMG medienos drožlių plokščių gamykla.

Ukrainietes itin sužavėjo Akmenės krašto gamta ir kaip ji saugoma. Nustebino, kad per Kamanų aukštapelkę vingiuojantis medinis pažintinis takas skirtas ne tiek lankytojų patogumui, kiek stengiantis, kad jie neišmindžiotų saugomų augalų ir kuo mažiau trikdytų vabzdžius, smulkiąją fauną. Šostkos atstovės stebėjosi ir labai domėjosi tuo, kas akmeniškiams jau tapę įprasta: buitinių atliekų rūšiavimu ir pusiau požeminiais šiukšlių konteineriais, šunų vedžiojimo ir žaidimo aikštelėmis Ventoje ir Naujojoje Akmenėje.

Šostka – miestas Sumų srityje, šiaurės rytų Ukrainoje. Svarbus pramonės centras chemijos ir pieno produktų srityje. Mieste gyvena apie 74 tūkstančius gyventojų. Akmenės rajono savivaldybė ryšius su Šostka užmezgė 2018 metais. Tuomet šiame mieste pabuvojo tarptautinio palaikymo bendrijos "Kelias į svajonę" pirmininkas Andrius Almanis, nuolat mezgantis ryšius su įvairiais Ukrainos miestais. 2019 metais Šostkoje pabuvojo Savivaldybės delegacija, vadovaujama mero Vitalijaus Mitrofanovo. Tolimesnį bendravimą sutrukdė pasaulį apėmusi koronaviruso pandemija, tad su ukrainiečiais, kaip ir kitais Savivaldybės užsienio draugystės partneriais, pabendrauta tik virtualioje konferencijoje, surengtoje pernai kovo 11-ąją, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga.

Nuotraukose: Šostkos vicemerė Marina Kharlamova (dešinėje) ir Industrinio parko vadovė Anna Yefymenko šio miesto mero Mikolos Nogos Padėkos raštą už bičiulystės palaikymą ir plėtojimą įteikė Savivaldybės merui Vitalijui Mitrofanovui; viešnagės akimirkos

Savivaldybės administracijos


Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyrius
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/pirmasis-sostkos-atstovu-vizitas/3301


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN