Akmenės rajone startavo konkursas „Sveikuolių sveikuoliai 2017“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-11-02 18:00
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Konkursą „Sveikuolių sveikuoliai“ organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras ir savivaldybės.

Šio konkurso tikslas – ugdyti vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą, skatinti vaikų, mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų bendradarbiavimą, vertinti savo ir kitų galimą potencialą dirbant komandoje.

2017 m. spalio 26 d. Akmenės gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje „Gintarėlis“ vyko Lietuvos mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursas ,,Sveikuolių sveikuoliai“ pirmasis etapas.

Renginyje dalyvavo 6 komandos: Ventos gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrius „Berželis“; Papilės Simono Daukanto gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrius „Kregždutė“; Naujosios Akmenės vaikų lopšelis-darželis „Atžalynas“; Naujosios Akmenės vaikų lopšelis-darželis „Buratinas“; Naujosios Akmenės vaikų lopšelis-darželis „Žvaigždutė“; Akmenės gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyrius „Gintarėlis“.

Dalyvių pasirodymus vertino: Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Inga Griciuvienė, VŠĮ Akmenės rajono greitosios medicinos pagalbos centro vyriausioji slaugos administratorė, laikinai einanti direktoriaus pareigas Rima Seniūnienė, Akmenės rajono sporto centro direktoriaus pavaduotoja Aistė Momkauskienė, Akmenės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė Gintarė Pralgauskienė.

Komandos buvo vertinamos pagal 7 užduotis: prisistatymą, viktoriną apie sveikatą, pastabumo, saugumo užduotis, kapitonų „varžymąsi“, estafetę „Pastatyk bokštą“, užduotis pedagogui ir visuomenės sveikatos specialistui.

Renginį vedė linksmieji vaikų draugai Pimpačkiukai (auklėtoja L. Numsėdienė ir logopedė L. Ivanovienė). Renginio dalyvius dainele apie rudenėlį, pasveikino priešmokyklinio ugdymo „Meškučių“ grupės vaikai (muzikos mokytoja V. Guobienė). Komandos buvo parengusios nuotaikingus ir įdomius prisistatymus. Renginio metu visi smagiai leido laiką, entuziastingai varžėsi estafetėse, linksmai žaidė muzikinius žaidimus, vaišinosi obuoliais.

4-6 vietų dalyviai apdovanoti padėkos raštais, dovanėlėmis ir saldžiaisiais prizais. 1-3 vietų nugalėtojai apdovanoti medaliais, diplomais ir saldžiaisiais prizais. O linksmieji Pimpačkiukai, visoms komandoms įteikė prisiminimui po dėlionę.

Pirmąją vietą konkurse iškovojusi Akmenės rajono Akmenės gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriaus „Gintarėlis“ komanda keliaus į kitą etapą, kuris vyks Šiauliuose.



Renginio vedėjos: auklėtoja Leta Numsėdienė, logopedė Laura Ivanovienė http://akmene.lt/go.php/lit/Placiau-/73


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN