Mažeikių r., Viekšnių bibliotekoje vyko edukaciniai užsiėmimai „Vasario 16-osios Lietuva ir jos kūrėjai“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-02-21 18:31
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Sausio 19 , 30 , vasario 2d., 06, 08, 13 dienomis Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių miesto filiale vyko edukaciniai užsiėmimai „Vasario 16-osios Lietuva ir jos kūrėjai“, skirti Lietuvos valstybės atkūrimo 100- mečiui paminėti, kuriuose dalyvavo Viekšnių gimnazijos 2–4 klasių mokiniai.
Atskiroms klasėms bibliotekininkė Rasa Vilkaitė demonstravo skaidres, pasakojo apie Lietuvos istoriją, Biržiškų šeimą, Mykolo Biržiškos nuopelnus Lietuvai ir Viekšniams. Vaikams buvo parodyta filmo „Trys broliai iš Viekšnių“ ištrauka. Mokiniai, atsakę į pateiktus klausimus, buvo apdovanoti trispalvės juostelės simboliais.
Vasario 13 d. užsiėmimus užbaigė akcija „Šimtas trispalvių signataro gimtinėje“. Į bibliotekos, kuri įsikūrusi buvusiuose Biržiškų šeimos namuose, kiemą sugužėjo pradinukai ir jų mokytojos. Drono operatoriui Sigitui Kazlauskui pavyko užfiksuoti gražų trispalvių šimtuką, kuris skirtas svarbiai Lietuvos istorijos datai paminėti.

Rasa Vilkaitė, Ona Pačengienė
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių filialo bibliotekininkės
Drono operatorius Sigitas Kazlauskas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN