Kuršėnų politechnikos mokykla dalyvavo etnokultūros projekto „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ varžytuvėse

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-10-24 17:22
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Etninės kultūros ugdymas ir puoselėjimas kiekvienam mūsų mokiniui suteikia supratimą apie Lietuvos tradicinę kultūrą, savęs suvokimą kaip tos kultūros puoselėtoją. Esame laimingi kurdami ir aktyviai dalyvaudami renginiuose, kuriuose ugdome pasididžiavimą tradicijomis.

Puiki Kuršėnų politechnikos mokyklos komanda: apeigų ir švenčių organizatoriaus specialybės mokiniai, etikos mokytoja Felicija Pigulevičienė ir vyresnioji profesijos mokytoja Inga Rėvutienė dalyvavo etnokultūros projekto „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ Aukštaitijos ir Žemaitijos regionų varžytuvėse. Mūsų šaunioji komanda varžytuvėse pristatė pasirodymą/interpretaciją tema „Rugiapjūtės pabaiga. Oninės“. Taip pat dalyvavo etnokultūros žinių konkurse bei paruošė šiai šventei būdingą stalą, pristatė svarbiausius rugiapjūtės pabaigos valgius.

Likome patenkinti savo pasirodymu, įvertinti kaip nugalėtojai, laimingi susitikę su bendraminčiais. Su gera nuotaika ir nuoširdumu draugams iš Viekšnių ir Ukmergės linkime sėkmės rungiantis respublikinėse varžytuvėse Vilniuje.

https://kursenai.lt/2018/10/24/kursenu-politechnikos-mokykla-dalyvavo-etnokulturos-projekto-lietuvos-kulinarijos-ir-etninio-paveldo-issaugojimas-ir-puoselejimas-varzytuvese/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN