Akmenė rajone, atnaujintose švietimo įstaigose įsibėgėja veikla

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-09-14 01:07
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Visos rajono Savivaldybės vaikų švietimo ir ugdymo įstaigos naujuosius mokslo metus pasitiko atsinaujinusios, pasigražinusios, pasitvarkiusios. Vien jų einamajam remontui, aplinkai sutvarkyti, žaidimų aikštelėms įrengti šiemet skirta 101 tūkstantis eurų Savivaldybės biudžeto lėšų.

Kelioms vaikų ugdymo įstaigoms Savivaldybės biudžeto lėšų atseikėta kur kas daugiau, nes jos atnaujintos iš esmės. Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Vytauto Juozapavičiaus teigimu, pagrindiniai švietimo įstaigų atnaujinimo darbai yra šie:

Naujosios Akmenės miesto lopšelio-darželio „Atžalynas“ pastato apšiltinimas - 230 tūkstančių eurų, aplinkos sutvarkymas, žaidimų aikštelių, pėsčiųjų takų įrengimas – 30 tūkstančių eurų.

Akmenės lopšelio-darželio „Gintarėlis“ pastato apšiltinimas ir aplinkos sutvarkymas – 273 tūkstančiai eurų.

Naujosios Akmenės lopšelio „Buratinas“ vandentiekio ir kanalizacijos atnaujinimas – 17 tūkstančių eurų.

Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos atnaujinimui (Naujosios Akmenės muzikos mokyklos perkėlimui po šios įstaigos stogu) numatyta 450 tūkstančių eurų. Pastatų pertvarkymo darbai tebevyksta.

Į bendrojo lavinimo mokyklas šiemet atėjo 2100 moksleivių. Jų skaičius Akmenės rajone stabilizavosi. O džiugiausia, kad sulaukta daugiau pirmokų: pernai jų buvo 169, o šiemet – 180.

Savivaldybės administracijos ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė http://akmene.lt/go.php/lit/Atnaujintose-svietimo-istaigose-isibegeja-veikla


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN