Uostamiestyje mokyklos varžysis kuri yra sveikiausia visame mieste

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-10-16 18:03
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

„Sveikatos stiprinimas mokykloje gerina jaunų žmonių gebėjimus imtis veiksmų ir generuoti pokyčius. Ši veikla sukuria galimybes sukurti aplinką, kurioje mokytojai ir kiti darbuotojai gali įprasminti savo siekius ir laimėjimus. Galimybių suteikimas jauniems žmonėms, kai tos galimybės susijusios su jų svajonėmis ir planais, įgalina juos pačius tvarkyti savo gyvenimą ir gyvenimo sąlygas“ (PSO, 1997).
Siekiant suaktyvinti sveikatos stiprinimą mokykloje, skatinti bendruomeniškumą, siekiant, kad mokiniai rinktųsi ir turėtų galimybę mokykloje rinktis sveiką maistą ir aktyvią veiklą Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras kartu su Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinio departamento Sveikatos apsaugos skyriumi organizuoja konkursą „Klaipėdos sveikiausia mokykla“. Atidarymo renginys, kuriame susitiks konkurse dalyvaujančių mokyklų atstovai vyks spalio 17 d. Klaipėdos Sendvario progimnazijoje.
Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras trečius metus organizuoja konkursą, kuriame dalyvauti galėjo visos uostamiesčio bendrojo lavinimo įstaigos. Šiais metais konkurse varžysis 9 mokyklos. Kiekviena, konkurse dalyvaujanti ugdymo įstaiga konkurso atidarymo metu deleguoja mokyklą atstovaujančią komandą, kurią sudaro 10 mokyklos atstovų.
Šio konkurso tikslas - formuoti teisingą uostamiesčio mokyklų bendruomenės požiūrį į savo sveikatą ir ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius. Kone visus mokslo metus truksiančiu konkursu siekiama sukurti fiziškai ir emociškai sveikai gyvenančią bendruomenę, paskatinti jos narių fizinį aktyvumą bei tinkamą mitybą, kurti sveiką ir saugią aplinką.
Mokyklos bendruomenės, pretenduojančios į „Klaipėdos sveikiausios mokyklos“ vardą, nuo spalio iki kitų metų gegužės, aktyviai dalyvaus mokyklos, miesto ar kitose erdvėse organizuojamuose įvairiuose renginiuose bei veiklose sveiko gyvenimo būdo temomis. Atsižvelgiant į dalyvių parengtus sveikatinimo renginių planus komisijos atstovai vyks į mokyklas ir pasirinkę kelis jų renginius stebės bei vertins. Komisija taip pat vertins mokyklos aplinką ar ji yra saugi vaikams ir ar ji atitinka visus higienos normos reikalavimus.
Kitų metų gegužę bus sumuojami mokslo metų bėgyje pasiekti rezultatai, o finaliniame renginyje iškilmingai pagerbtos visos dalyvės bei paskelbta „Klaipėdos sveikiausia mokykla“ kurią išrinks speciali konkurso komisija.
Oficiali konkurso pradžia bus skelbiama spalio 17 d. (antradienis) 13 val. renginyje, kuris įvyks Klaipėdos Sendvario progimnazijos aktų salėje (Tilžės 39).
Informacijos sklaida rūpinasi Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras, finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė iš visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN