Muzikos festivalis „Sielos“ karaliavo Naujojoje Akmenėje

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-11-14 21:03
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Šeštadienį aštuonias valandas be pertraukos Naujosios Akmenės trijose erdvėse vyko 16-tasis šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalis „Sielos“. Koncertai tuo pačiu metu skambėjo žiūrovams susisiekimo prasme labai patogiose salėse: Naujosios Akmenės kultūros rūmuose, Evangelikų bažnyčioje ir katalikų Šv. Dvasios Atsiuntimo bažnyčioje.

Šios trys vietos pėsčiomis pasiekiamos per kelias minutes, tad žiūrovai galėjo išgirsti ir pamatyti, kas vyksta visur, užsukę į „susitikimų erdvę“ pabendrauti su atlikėjais, kūrėjais ir organizatoriais, įsigyti muzikos įrašų.

Koncertuose pasirodė apie 30 įvairių grupių ir atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio, skambėjo ne tik klasikinė, bet ir įvairi popso, roko, repo, šlovinimo ir kitų stilių muzika, organizatoriams talkino daug savanorių. Koncertavo kelios muzikos grupės iš Latvijos, atlikėjai iš Šveicarijos, JAV, garsus Nyderlandų muzikantas REYER. Žiūrovų prigužėjo irgi ne tik iš Akmenės rajono, Šiaulių krašto, bet ir iš tolimų šalies miestų.

Festivalio svečiams pasirodė ir akmeniškiai. Naujosios Akmenės miesto Ramučių gimnazijos Talentų klubo jaunimas pristatė reformacijos 500 metų jubiliejui skirtą miuziklą. Pasirodė muzikos autoriai ir atlikėjai Daiva Palionienė, Sigitas Krasauskas, Artūras Bužokas, Naujosios Akmenės miesto, Akmenės Šv. Onos parapijos kamerinis chorai.

Festivalis „Sielos“ rengiamas penkiolika metų, kasmet organizuojamas vis kitame Lietuvos mieste. Gera nuotaika, įvairaus stiliaus pozityvi muzika bei bendrystė – tai „Sielų“ vizitinė kortelė. Kad jis įvyktų Naujojoje Akmenėje itin daug pastangų įdėjo akmeniškis evangelikų bažnyčios pastorius Mindaugas Palionis, festivalio pagrindinė rėmėja – Akmenės rajono savivaldybė.



Savivaldybės administracijos ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė

Jono Vapsvos nuotr.:

Kultūros rūmų scenoje - Naujosios Akmenės miesto Ramučių gimnazijos Talentų klubo atlikėjai. http://akmene.lt/go.php/lit/Placiau-/115


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN