Organizuota Akmenės rajono mokinių savivaldų konferencija „Viena kryptimi“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-12-06 18:03
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Gruodžio 1-2 dienomis Akmenės gimnazijoje vyko rajono mokinių savivaldų konferencija „Viena kryptimi“. Šios konferencijos iniciatorė - Lietuvos moksleivių sąjungos Akmenės rajono padalinio vadovė Rugilė Urbutytė ir šio padalinio moksleivių informavimo centro lyderių komanda: Kamilė Raudoniūtė, Emilija Gudaitė, Kamilė Ramanauskaitė ir kiti.

Renginio tikslas – suburti rajono mokinių savivaldas, skatinti bendradarbiauti, komunikuoti, dalintis patirtimi ir mokytis komandinio darbo ir atstovauti mokinių interesams.

Konferencijos dalyvius pasveikino mero patarėjas, Savivaldybės jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Tomas Martinaitis.

Visus įkvėpė buvusios Ventos gimnazijos moksleivės, šiuo metu Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto studentės Rūtos Brazlauskaitės pranešimas „Kaip tapti šiuolaikišku provincijos mokykloje“. Rūta kalbėjo apie tai, kad jaunas žmogus, gyvendamas ir mažame provincijos miestelyje, gali puikiai save realizuoti. Tuo ji įtikino asmeniniu pavyzdžiu, atskleisdama, kiek yra įvairiapusiškų galimybių dalyvauti jaunimo organizacijų veikloje, mokinių savivaldoje, įvairiausiose nacionalinėse ir tarptautinėse programose, rašyti projektus, įgyvendinti idėjas. Rūta, keliaudama kartu su sporto klubo „Liga“ vadovu Vytautu Šiurkumi, užkopė net į keliolika Europos šalyse esančių viršukalnių.

Apie lyderystę labai nuotaikingai, įtraukdamas konferencijos dalyvius atlikti užduotis, pasakojo svečias – Tauragės rajono moksleivių informavimo centro vadovas Lukas Auryla.

Kiekviena mokinių taryba parodė programą, surengtas protmūšis, o jau vėlai vakare, socializacijos programos metu, organizuoti kūrybiniai žaidimai.

Šeštadienį konferencija tęsėsi. Darbo grupėms komandinio darbo, komunikavimo ir kitomis temomis vadovavo svečiai – Lietuvos moksleivių sąjungos biuro atstovai, atvykę iš kitų savivaldybių: Gintarė Kriaučiūnaitė, Karolina Skrebutėnaitė, Kamilė Gineikaitė, Karolina Rekštytė. Jie diskutavo ir su pedagogais, lydėjusiais mokinių tarybų grupes.

Aptardami, kaip pavyko įgyvendinti konferencijos programą, dalyviai padėkojo Akmenės gimnazijos pavaduotojai Ritai Baukaitei už sudarytą galimybę organizuoti renginį ir pagalbą, dėkojo moksleivius lydėjusiems pedagogams Kęstučiui Norvaišui ir Artūrui Matulevičiui, Kruopių pagrindinės mokyklos direktorei Astai Lipkinienei, mokytojui Renatui Kateivai, Ventos gimnazijos mokytojai, mokinių tarybos kuratorei Janinai Lakačauskienei, Ramučių gimnazijos mokytojai Vitai Pocienei, Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos mokytojai Jolantai Pociūtei.

Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) Arnolda Ruškienė http://akmene.lt/go.php/lit/Organizuota-akmenes-rajono-mokiniu-savivaldu-konferencija-viena-kryptimi


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN