Įgyvendinami Akmenės rajono jaunimo ir suaugusiųjų švietimo centro sporto aikštyno darbai

Naujienos: Savivalda , 2021-04-21 17:49
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono savivaldybės administracija (toliau – Administracija) įgyvendina projektą „Akmenės rajono jaunimo ir suaugusiųjų švietimo centro sporto aikštyno Vytauto g. 3, Naujojoje Akmenėje, atnaujinimas“ (toliau – Projektas). Projektas finansuojamas Akmenės rajono savivaldybės ir Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos lėšomis, kurio vertė – 814 tūkst. Eur. Projekte numatyta sklypo Vytauto g. 3 Naujojoje Akmenėje, kuriame yra suaugusiųjų mokymo centro pastatai, bei su sklypu pietvakarių pusėje besiribojančios teritorijos sutvarkymas. Rangos darbų metu numatyti atlikti daugiafunkcinės sporto aikštelės įrengimą, takų ir kiemo aikštelės aplink pastatą sutvarkymą, naujų takų įrengimą, mažosios architektūros elementų įrengimą, apšvietimo įrengimą, vaizdo stebėjimo sistemų įrengimą, lietaus nuotekų tinklų ir drenažo įrengimą.

Administracija rangos darbus vykdo pagal parengtą techninį projektą. Atliekami darbai etapuoti: I etapu numatyta įrengti daugiafunkcinę sporto aikštelę, II etapu numatyta sutvarkyti sklypą ir įrengti takus aplink Akmenės rajono jaunimo ir suaugusiųjų švietimo centro pastatą ir sodo teritorijoje, III etapu numatyta atlikti sklypo paruošimo, takų ir želdinių įrengimo darbus likusioje sodo teritorijoje.

Iki 2020 metų gruodžio mėnesio pabaigos, buvo atliekami I etapo darbai. Šiuo metu esamo stadiono ir krepšinio aikštės vietoje įrengta daugiafunkcinė sporto aikštelė, kurioje galima žaisti krepšinį, tenisą, tinklinį ir futbolą. Aikštelė aptverta 4 m. aukščio tvora, įrengti varteliai. Šalia įrengta treniruoklių aikštelė, kurioje numatyti treniruokliai skirti visoms raumenų grupėms. Taip pat šalia sporto aikštelės įrengti suoliukai, dviračių stovai, šiukšlių dėžės. Sporto aikštelė tamsiu paros metu apšviesta.

Kadangi projektas yra tęstinis, likę II ir III etapų rangos darbai bus atliekami preliminariosios sutarties galiojimo laikotarpiu, kur numatoma atlikti sklypo sutvarkymo darbus, įrengti takus parko zonoje, kiemo aikštelę, įrengti lauko elektrotechnikos ir lietaus nuotekų šalinimą, demontuoti betoninę tvorą, taip pat sodinami želdiniai. Paminėtina, kad vakarinėje sklypo dalyje ir laisvoje valstybinėje žemėje bus projektuojami takai esamų vietoje, pėsčiųjų suformuotuose takuose žalių vejų plotuose ir nauji, siekiant suformuoti poilsio zonas ir jungtis su esamais pėsčiųjų takais. Šalia takų bus projektuojami suoliukai, šiukšlių dėžės, numatomas apšvietimas. Numatomas žalių vejų atstatymas aplink projektuojamus takus ir aikšteles, bei demontuotų takų ir aikštelių zonose kur naujos neįrengiamos.

Atlikus visus projekte numatytus darbus visa teritorija bus pritaikyta žmonėms su negalia. O taip pat Akmenės rajono jaunimo ir suaugusiųjų švietimo centro pastato ir sodo teritorija atsivers ir taps dar vienu traukos centru rajono gyventojams ir svečiams, kurie nori aktyviai praleisti laiką sportuodami ar tiesiog ramiai vaikščiodami sodo takeliais.

Siekiant formuoti kryptingą ir darnų estetinį Naujosios Akmenės kraštovaizdį, užtikrinti subalansuotą žaliosios infrastruktūros plėtrą, numatyti želdynų eiliškumą, surasti naujų želdinių įveisimo galimybes ir tolimesnę plėtrą, Administracija kviečia gyventojus prisidėti prie bendro teritorijos vaizdo kūrimo (kompleksinio apšvietimo ir apželdinimo įveiklinimo) ir laukia gyventojų pasiūlymų el. paštu: komunikacija@akmene.lt.

Su projektu susipažinti galite čia: https://www.akmene.lt/sporto-paskirties-inzinerinio-statinio-statybos-kitos-paskirties-inzineriniu-statiniu-rekonstravimo-ir-statybos-vytauto-g.-3-naujoji-akmene-projektas-parengtas-projektinis-pasiulymas/1534.

Už nuotraukas dėkojame Karoliui Driezui.



Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus informacija
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/apie-jaunimo-ir-suaugusiuju-svietimo-centro-sporto-aikstyno-darbus/2835


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN