Ventos pradinukai grįžta į gimnaziją

Naujienos: Švietimas , 2021-03-17 19:39
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Ventos gimnazija yra tarp nedaugelio šalies mokyklų, kurios pasiryžo grąžinti pradinukus į klases. Nuo kovo 22-osios Ventos gimnazijos viena 15 vaikų klasė vėl pradeda mokytis savo mokykloje įprastu būdu.

Kad tai būtų įmanoma reikėjo įdėti daug parengiamojo darbo ir geranoriško bendradarbiavimo Savivaldybei, VšĮ Akmenės rajono pirminės sveikatos priežiūros centrui, gimnazijai ir moksleivių tėvams. Buvo būtinas atskiras kiekvieno pilnamečio šeimos nario sutikimas dėl testavimo, tėvai turėjo pateikti prašymą, kad jų vaikas nori grįžti į kontaktinį ugdymą.

Nuolatinių pastangų, kad vaikai galėtų saugiai lankyti gimnaziją prireiks ir ateityje: reikės reguliariai atlikti profilaktinį testavimą kaupinių tyrimo metodu. Šis testavimo būdas skiriasi nuo PGR tuo, kad pastarojo atveju imamas mėginys iš nosiaryklės ir ryklės, o kaupinio – iš nosies landų, ėminiai tiriami sugrupuoti po keletą. Jeigu gaunamas teigiamas rezultatas, kaupinių testų grupės asmenims atliekami PGR testai. Moksleiviai, jų šeimos nariai, mokyklos darbuotojai tiriami pirmuoju etapu, antruoju etapu testuojami mokiniai ir kontaktuojantys mokyklos darbuotojai. Profilaktinis testavimas bus atliekamas kas 4-7 dienas.

VšĮ Akmenės rajono pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojai jau šiandien išvyksta į Ventą imti kaupinių ėminius,

Ventiškiams grįžus į kontaktinį ugdymą teks laikytis ir kitų karantino metui nustatytų sveikatos saugos reikalavimų.





Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
parengta informacija
Ventos gimnazijos nuotrauka
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/ventos-pradinukai-grizta-i-gimnazija/2735


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN