Valdysenai gerinti VVĮ skatinamos tarpusavyje dalintis gerosiomis praktikomis

Naujienos: Verslas , 2021-03-10 20:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Valdymo koordinavimo centras stiprina bendradarbiavimą su valstybės valdomomis įmonėmis (VVĮ) ir šiemet dar aktyviau skatins VVĮ tarpusavyje dalintis savo gerosiomis valdysenos praktikomis. Pradedamas 2021 metų renginių ciklas, kur patirtimi ir idėjomis, kaip gerinti ir efektyvinti VVĮ veiklą, dalinsis ne tik viešojo sektoriaus valdysenos profesionalai, bet ir privataus verslo atstovai.

„Konsultuodami bei teikdami metodines rekomendacijas VVĮ bei jas atstovaujančioms institucijoms pastebėjome, kad itin svarbi yra praktinė įmonių valdysenos gerųjų pavyzdžių sklaida. Džiugina, kad pernai VVĮ atstovai aktyviai ir noriai įsitraukė bei dalijosi savo patirtimi su kitomis įmonėmis. Šįmet išplėsime gerosios VVĮ valdysenos praktikų dailijimosi renginių aprėptį ir įtrauksime ne tik aktualias problematiškiausias VVĮ valdysenos sritis, bet ir kviesime savo įžvalgomis pasidalinti privataus verslo atstovus. Karantino laikotarpiu išlaikysime renginių formatą nuotoliniu būdu, o COVID-19 pandemijai pasibaigus, tikimės, kad jau greit susitiksime ir gyvuose VVĮ valdysenos gerinimo idėjų forumuose“, – sako Valdymo koordinavimo centro vadovas Vidas Danielius.

Šiandien įvyks pirmasis šių metų gerųjų VVĮ valdysenos praktikų dalijimosi renginys, kuris bus skirtas veiklos efektyvinimo praktikoms. LEAN ir kitus veiksmingus metodus veiklos efektyvumo tobulinimui apžvelgs AB „Litgrid“ projektų vadovė Renata Žaliauskaitė, AB „Vilniaus šilumos tinklai“ strategijos ir vystymo departamento vadovas Paulius Martinkus. Taip pat veiklos efektyvumo didinimo sprendimus pristatys SEB grupės paslaugų centro procesų ir projektų valdymo padalinio vadovė Rasa Lapinskaitė.

„Valstybės ir savivaldybių valdomų įmonių efektyvumas jau daugelį metų yra aktuali diskusijų tema. Kasmet Valdymo koordinavimo centro sudaromame gerosios valdysenos Indekse analizuojame atskirų VVĮ strateginių planų įgyvendinimą bei jų pasiektus Vyriausybės nustatytus pelningumo rodiklius, tačiau šįkart norėjome pažvelgti į skirtingas procesų efektyvumo didinimo įgyvendinimo praktikas ir paskatinti VVĮ atstovus pasidalinti savo gerąją patirtimi ir patarimais“ – pabrėžė V. Danielius.

Per 2021 metus Valdymo koordinavimo centras planuoja kas ketvirtį surengti ne mažiau po vieną gerosios VVĮ valdysenos praktikų dalijimosi renginį. Juose kviečiami dalyvauti ne tik VVĮ ir SVĮ atstovai, bet ir valdybų bei kitų kolegialių organų nariai. Šie renginiai įprastai pritraukia daugiau nei 200 dalyvių.

Apie Valdymo koordinavimo centrą



Valdymo koordinavimo centras yra Vyriausybės įsteigtas analitinis bei gerosios valdysenos principų įgyvendinimo centras, siekiantis užtikrinti nuoseklų ir profesionalų VVĮ valdymą. Centro vykdomos funkcijos apima platų VVĮ veiklos koordinavimo spektrą: nepriklausomų valdybos narių atranką, strateginių planų įgyvendinimo priežiūrą, analitinių ataskaitų rengimą ir VVĮ veiklos viešinimą, pagalbą formuojant VVĮ sektoriaus politiką bei konsultacijas gerosios valdysenos diegimo klausimais. Valdymo koordinavimo centras taip pat atstovauja Lietuvą EBPO valstybės nuosavybės ir privatizavimo praktikų darbo grupėje. Vienintelė VšĮ Valdymo koordinavimo centro savininkė yra valstybė.



Ieva Morkūnė
Projektų vadovė
Valdymo koordinavimo centras


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN