„Wizz Air“: aviacijoje reikia daugiau moterų piločių ir aukščiausio lygio vadovių

Naujienos: Verslas , 2021-03-08 16:33
El. pašto adresas: agne.jasinskiene@adverum.lt

„Wizz Air“, aplinkai draugiškiausia* ir greičiausiai Europoje auganti oro linijų bendrovė, Tarptautinę moters dieną ir Moterų aviacijoje savaitę pasitinka primindama savo lyčių lygybės aviacijos sektoriuje iniciatyvas. Jomis siekiama įdarbinti dar daugiau moterų piločių ir suteikti sąlygas moterims siekti aukščiausių lyderystės pozicijų.

Vėliausi duomenys rodo, kad moterys sudaro tik 5,1% visų pasaulio pilotų**. Tokia statistika reiškia, jog pati industrija turi skatinti moteris labiau įsitraukti į profesijas, kurios anksčiau tradiciškai buvo laikomos vyriškomis.

„Wizz Air“ yra pasižadėjusi padidinti moterų piločių skaičių savo gretose ir įgyvendina programą „Nuo skrydžio palydovo iki kapitono“ (angl. „Cabin Crew to Flight Deck“). Ja įmonė karjeros siekiančius lėktuvo salono įgulos specialistus ragina persikvalifikuoti į pilotus, suteikia jiems visapusišką finansinę, kelionių ir apgyvendinimo paramą bei galimybę mokymus derinti su darbu.

40 mėnesių trukmės programa ambicingiems lėktuvo įgulos specialistams siūlo galimybę kopti karjeros laiptais greičiausiai augančioje Europos oro linijų bendrovėje, skraidyti vieno naujausių ir ekonomiškiausių žemyne orlaivių parko lėktuvais.

Nuo kovo 8-osios taip pat tradiciškai švenčiama Moterų aviacijoje savaitė. Šią progą „Wizz Air“ mini pasižadėdama padėti moterims siekti karjeros visose aviacijos industrijos šakose ir primindama apie būtinybę skatinti lyčių lygybę aukščiausiose aviacijos bendrovių grandyse ir oro linijų įmonių valdybose.

Marion Geoffroy, „Wizz Air“ vyriausioji korporacijos vadovė, sako, kad „Wizz Air“ supranta, jog darbuotojų įvairovė daro įmonę stipresnę.

„Todėl „Wizz Air“ moterimis didžiuojamės ne vieną dieną per metus, bet kasdien. Jų indėlis įmonės veikloje yra gyvybiškai svarbus. Mūsų misija – įkvėpti ateinančias moterų kartas siekti karjeros aviacijoje, suteikti joms galimybių pradėti karjerą „Wizz Air“ ir čia kopti karjeros laiptais. Visada skatiname lyčių lygybę ir įgalinimą visose aviacijos srityse – nuo lėktuvų įgulos, piločių, skrydžių inžinierių, mechanikių iki administracijos darbuotojų. Šiandien dar sykį pakartojame savo tikslą – siekti, kad lyčių lygybė aviacijos industrijoje virstų realybe“, - sako Marion Geoffroy.

*„Wizz Air“ anglies dioksido emisija buvo mažiausia, palyginti su Europos oro linijų bendrovėmis 2019 m. (57,2 gr/km keleiviui).
** Remiantis The International Society of Women Airline Pilots duomenimis.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN