Mažeikių rajone Pikelių bažnyčia atveria savo lobius

Naujienos: Savivalda , 2021-03-01 20:45
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Tvarkoma Pikelių Švč. Trejybės bažnyčia pilna staigmenų – atrastas rūsys su unikaliais gyventojais. Čia žiemoja ne vienos rūšies šikšnosparniai. Rūsį apžiūrėjo Kultūros paveldo departamento ir Mažeikių rajono savivaldybės specialistai. Laukiama archeologų.

Šią savaitę bažnyčios tvarkybos darbus vykdančios UAB ,,Virbarta“ darbuotojai atrado rūsį, kuriame aptikti ir unikalūs gyventojai – šikšnosparniai. Kaip paaiškino šių gyvūnėlių tyrinėtojas Deividas Makavičius, rūsyje žiemoja ne vienos rūšies šikšnosparniai. Vienas jų – bažnytiniu šikšnosparniu vadinamas rudasis ausylis. Įvertinus gyvūnėlių būklę, jie perkelti į saugią tinkamą žiemavietę.

Rūsį apžiūrėjo ir dėl tolesnių veiksmų plano tarėsi Kultūros paveldo departamento Telšių-Tauragės skyriaus, Savivaldybės, UAB „Virbarta“ ir Pikelių bendruomenės atstovai.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/pikeli%C5%B3-ba%C5%BEny%C4%8Dia-atveria-savo-lobius/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN