Klaipėdos kriminalistai kratų metu pas klaipėdietį aptiko, įtariama, įvairių narkotinių medžiagų (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2021-02-04 16:34
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenį, įtariama platinusį narkotines (psichotropines) medžiagas.
Dar 2020 m. spalio mėn. policijos pareigūnai sulaikė 20 m., anksčiau neteistą, niekur nedirbantį, klaipėdietį, kuris kartu su bendrininku įtariamas pasikėsinimu visuotinai pavojingu būdu (padegant) sunaikinti ar sugadinti strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčio juridinio asmens infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį. Tąkart vaikino asmens kratos metu buvo rasta, kaip įtariama, narkotinių (psichotropinių) medžiagų.
Tęsiant tyrimo veiksmus, 2021 m. sausio mėn. Klaipėdoje, J. Janonio ir Naujojo Uosto g. sankryžoje, KPONTV pareigūnai sulaikė minėtas narkotines (psichotropines) medžiagas įta-riama platinusį, anksčiau neteistą, individualią veiklą vykdantį, 24 m. Klaipėdos gyventoją.
Kratos vyriškio automobilyje metu rasta apie 100 g, įtariama, narkotinių (psichotropinių) medžiagų. Taip pat minėtos kratos ir kratos vyriškio gyvenamojoje vietoje metu rasta kitų įtari-ama narkotinių (psichotropinių) medžiagų, ampulių, tablečių su įtariama psichotropinėmis medžiagomis, svarstyklės.
24 m. įtariamasis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę, vėliau jam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumentų paėmimas.
Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.
Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN