Moderni Naujosios Akmenės poliklinika priiminėja pacientus

Naujienos: Savivalda , 2021-01-18 20:29
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Žmones, priartėjusius prie VšĮ Akmenės rajono pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC), esančio Naujojoje Akmenėje, Žemaitijos gatvės 6-ajame name, puikiai nuteikia jau įėjimas. Jo baltutėlės durys veda į suremontuotose patalpose įsikūrusią šią įstaigą, besiglaudžiančią ligoninės pastato pirmajame aukšte. PSPC priklauso Naujosios Akmenės, Akmenės poliklinikos ir Agluonų medicinos punktas.

Sunegalavę Naujosios Akmenės žmonės dabar medikų bus apžiūrėti patogiose, ką tik suremontuotose patalpose, apstatytose naujais baldais. Juk anksčiau susirgę ar su kitu reikalu į Naujosios Akmenės polikliniką atėję interesantai matydavo apšiurusią aplinką, sudėvėtus baldus, niūrias sienas ir prastas grindis. Rudenį, žiemą ir pacientai, ir gydytojai, kitas medicinos personalas kentėdavo dėl per sienas besisunkiančios drėgmės, šalčio.

Dabar Naujosios Akmenės poliklinika yra viena geriausių medicinos įstaigų Akmenės rajone, ji ir toliau gerins pacientų aptarnavimo galimybes. Patogu, kad viskas, ko gali prireikti pacientui atvykus į gydymo įstaigą, yra vienoje vietoje: ir šeimos, ir konsultuojantys gydytojai, laboratorija, rentgeno, odontologijos, kineziterapijos, masažo ir kiti kabinetai, visi specialistai dirba viename pastate. Naujumu šviečia registratūra, kabinetai ir kitos patrauklios patalpos, atkeliavo moderni odontologijos įranga.

PSPC teikia visas reikiamas medicinos paslaugas. Pas šeimos gydytoją pacientai registruojami ir informacija teikiama sveikatos priežiūros klausimais šiais registratūros telefonais : (8 425) 56651, (8 425) 56 775, 8 615 36623.

PSPC direktorė Vaida Sungailienė įvardijo pagrindinį uždavinį po to, kai buvo įsikurta naujose patalpose: prisikviesti į Naujosios Akmenės polikliniką dirbti daugiau, naujų gydytojų. Šiuo metu dėl to deramasi su dviem medikais. Svarbų svertą šiose derybose yra suteikusi Savivaldybė: patvirtintas dokumentas, kuriame rezidentams siūloma iki 35 000 eurų rezidentūros studijų apmokėjimo, o kitiems gydytojams iki 20 000 eurų išmoka bei suremontuotas butas Akmenės rajone.

Su įkurtuvėmis sveikindamas PSPC direktorę V. Sungailienę Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas pažadėjo nuolatinę ir visokeriopą pagalbą. Ir savo žodį tęsi. Neeiliniame Savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinės apsaugos komiteto posėdyje buvo aptarti PSPC reikalai, Tarybos nariai ir Administracijos vadovai pasitelkė visus įmanomus būdus ir bando prisikviesti trūkstamų gydytojų.

PSPC buvo ir yra tarp lyderiaujančių rajono medicinos įstaigų ir tai kaskart įrodo savo veikla. Koronaviruso pandemijos įkarštyje PSPC ant savo pečių užsikėlė didžiulę naštą: vienas pirmųjų Šiaulių regione įsteigė karščiavimo kliniką ir mobilųjį COVID-19 ligos testavimo punktą, kurie iki šiol sėkmingai veikia ir labai padeda, kad akmeniškiai kuo greičiau ir patogiau būtų ištirti, jiems suteikta pagalba itin sunkiu karantino laikotarpiu. Ir karščiavimo klinika, ir mobilusis punktas iki šiol sėkmingai veikia, o PSPC priėmė dar vieną iššūkį: paskirtas koronaviruso vakcinaciją organizuojančia asmens sveikatos priežiūros įstaiga Akmenės rajono savivaldybės teritorijoje. Pasitelkusi VšĮ Naujosios Akmenės ligoninės, VšĮ Papilės ambulatorijos, VšĮ Ventos ambulatorijos, VšĮ Kruopių ambulatorijos, UAB „Antano Lizdenio sveikatos centras“, UAB „Akmenės sveikatos centras“ medicinos darbuotojus PSPC organizuos vakcinaciją ir skiepijimo veiksmus Akmenės rajono asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros, socialinės globos įstaigų darbuotojams ir gyventojams bei kitiems sveikatos sistemos darbuotojams bei asmenims, vyresniems nei 65 metų amžiaus ir žmonėms, sergantiems lėtinėmis ligomis. PSPC jau nuolat gauna vakciną, reikmenis, skirtus skiepijimui ir sėkmingai organizuoja skiepijimą tiems, kam numatyta įstatymiškai.

Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus

ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė


šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/moderni-naujosios-akmenes-poliklinika-priimineja-pacientus/2420


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN